Туриста в горах вдалося відшукати Прикарпатським рятувальникам

18.10.2023 18:33   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


16 жовтня, до Яремчанських рятувальникiв поступило повiдомлення вiд громадянина 1970 року народження про те, що вiн в наметi перебуває на пiднiжжi горi Шпицi.

Через складнi погоднi умови потребує допомоги рятувальникiв, повiдомляє ДСНС областi.

Для проведення пошуково-рятувальних робiт було направлено рятувальникiв гiрського пошуково-рятувального вiддiлення смт Верховина у складi 5 осiб на 1 одиницi технiки. Рятувальники знайшли потерпiлого, надали допомогу та супроводили мандрiвника жителя мiста Днiпро до туристичного притулку “Бiлий Слон Гаджина” на тимчасове розмiщення для ночiвлi.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам про те, що необхiдно вiдповiдально ставитися до туристичних походiв. Перед тим, як вирушити в гори чи до лiсу потрiбно уточнити прогноз погоди, вивчити карту мiсцевостi, або краще вирушати з тим, хто добре знає мiсцевiсть, також важливо подбати про повний заряд мобiльного телефону.

Нiколи не вирушайте на одинцi, не вдягайте непримiтний сiро-зелений або чорний одяг, вiддайте перевагу яскравим кольорам, так заблукалого легше помiтити пiд час пошуку. Чудово, якщо на одязi будуть смужки, що вiдбивають свiтло.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka