На Франківщині за видачу ухилянтам фальшивих довідок судитимуть двох психіатрів

17.10.2023 18:15   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

На Iвано-Франкiвщинi судитимуть лiкарiв-психiатрiв, якi видавали ухилянтам фейковi медичнi довiдки. Повiдомляє Iнформатор з посиланням на Управлiння СБ України в Iвано-Франкiвськiй областi.

Докази причетностi медикiв до роботи каналу втечi за кордон вiйськовозобов’язаних зiбранi. Спецслужба заблокувала цей канал у березнi цього року. Органiзаторiв злочину вже судять. Однак зараз обвинувачення отримали лiкарi, якi їм допомагали. Це лiкар-психiатр Обласного закладу iз надання психiатричної допомоги Iвано-Франкiвської обласної ради та лiкар-психiатр Калуського мiського центру первинної медико-санiтарної допомоги Калуської мiської ради.

Лiкарi оформляли ухилянтам фальшивi документи про нiбито наявнiсть у них психiчних захворювань. Таким чином чоловiки незаконно отримували групи iнвалiдностi. Що дозволяло їм та людям, якi їх супроводжували, перетинати кордон. Упродовж 2022-2023 рокiв лiкарi отримували хабарi вiд 100 до 1000 доларiв.

Правоохоронцi задокументували отримання ними “долi” вiд органiзаторiв виїзду за кордон ухилянта з пiдробною iнвалiднiстю та його вiйськовозобов’язаного родича як супроводжуючого.

Лiкарям повiдомлено про пiдозру та вручено обвинувальнi акти за двома статтями Кримiнального кодексу:

  • ч. 3 ст. 354 – прийняття пропозицiї, обiцянки або одержання працiвником пiдприємства, установи чи органiзацiї неправомiрної вигоди;
  • ч. 2 ст. 358 – складання чи видача завiдомо пiдроблених офiцiйних документiв.

Крiм того, лiкарю з Калуша додатково повiдомлено про пiдозру за ч.4 ст. 358 КК України – використання завiдомо пiдробленого документа. Пiд час слiдства лiкарi визнали провину та уклали з прокуратурою угоду про визнання винуватостi. Обвинувальнi акти щодо них скеровано до суду.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator