В Івано-Франківську є будівлі, які стоять порожні й руйнуються: які плани влади в місті на ці будівлі

17.10.2023 13:21   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвську є будiвлi, якi стоять порожнi й руйнуються. У  Руслана Марцiнкiва запитали про те, що з ними буде.

Повiдомляє Iнформатор, покликаючись на ефiр мiського голови на ТРК “Вежа”.

Мова йде про декiлька будiвель:

  • на Леся Курбаса, 8 (приєднана до фiлармонiї).
  • на Гординського (колишня 8 школа)
  • на вулицi Шевченка (перехрестя, де ранiше був факультет вiд ПНУ)

ЯКI ПЛАНИ У ВЛАДИ МIСТА НА ЦI БУДIВЛI?

За словами мiського голови будiвля на вулицi Шевченка є приватною власнiстю Мiнiстерства освiти, зокрема ПНУ. Мiська влада неодноразово зверталась до власникiв з питання про реконструкцiю цiєї будiвлi. Поки що Прикарпатський унiверситет немає коштiв, щоб здiйснити реконструкцiю.

“На вулицi Гординського був аукцiон. Його виграла компанiя “Благо” пiд початкову школу. Тобто вони дiйсно її купили на вiдкритому аукцiонi. Сподiваємось, що вони теж її вiдреставрують” – розповiв мiський голова.

Будiвля, яка приєднана до фiлармонiї, належить унiверситету Короля Данила. Був проведений вiдкритий конкурс на її реставрацiю.  Наразi там тривають роботи.

“На жаль у нас у мiстi є ряд таких будiвель, якi є у приватнiй власностi або в iншiй власностi, якi є в досить не хорошому станi, але сьогоднi орган мiсцевого самоврядування може лише стимулювати, може писати вiдповiднi листи, може звертатись, але ми не маємо повноважень заставити людину вкладати кошти в реставрацiю”, – додав очiльник мiста.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator