Командиру роти охорони Івано-Франківського ТЦК бюро розслідувань повідомило про підозру

16.10.2023 21:16   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

ДБР повiдомило про пiдозру командиру роти охорони Iвано-Франкiвського обласного територiального центру комплектування та соцiальної пiдтримки щодо фiктивного зарахування на службу футболiстiв.

Пише Iнформатор з посиланням на Державне бюро розслiдувань.

Командира роти охорони пiдозрюють у перевищеннi службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 Кримiнального кодексу України). Санкцiя статтi передбачає покарання у виглядi позбавлення волi на термiн до 12 рокiв. Готуються клопотання про обрання йому запобiжного заходу та вiдсторонення вiд займаної посади.

Нагадаємо, серпнi цього року у Франкiвську викрили схему фiктивного зарахування на вiйськову службу до пiдроздiлiв охорони Територiальних центрiв комплектування та соцiальної пiдтримки родичiв керiвництва мiста та футболiстiв мiсцевого клубу.

Вiдомо, що командир зарахував на вiйськову службу в роту охорони сiмох людей. Вони гравцi та тренери футбольної команди. ДБР стверджує, що всi вони служили на паперi й не виконували вiйськових обов’язкiв. Загалом вони провели на службi 1100 днiв та отримали кошти – майже 1,5 млн грн.

Наразi розслiдування триває, готують пiдозри iншим учасникам схеми.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator