На Прикарпатті активізувалося злочинне угрупування: СБУ знешкодила банду рекетирів

17.10.2023 09:21   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

На Прикарпаттi активiзувалося злочинне угрупування, яке намагалося тримати в страху жителiв захiдних областей. Керував бандою вiдомий кримiнальний авторитет “смотрящий” за Iвано-Франкiвською областю.

Повiдомляє Iнформатор, посилаючись на Службу безпеки України.

Служба безпеки спiльно з Нацiональною полiцiєю нейтралiзували злочинцiв та розповiли деталi дiяльностi угрупування.

Учасники злочинного анклаву, займалися “рекетом”, для цього створювали штучнi конфлiктнi ситуацiї або комерцiйнi спори, а потiм виставляли «рахунок» за мирне розв’язання проблеми. За спокiй, злочинцi вимагали вiд 10 до 500 тис. гривень, вiд потерпiлих.

Хто намагався вiдмовитися вiд послуг, псевдо “допомоги”, учасники банди погрожували скоїти насильством i фiзичними розправами сiм’ям потерпiлих, а також «конфiскацiєю» автомобiлiв та нерухомостi.

Угрупування намагалося таким чином обкласти «даниною» мiсцевих пiдприємцiв i поступово розширювали свiй вплив на прилеглi регiони України.

ЯК СФОРМУВАЛОСЯ УГРУПУВАННЯ?

З початку повномасштабного вторгнення, злочинцi видавали себе за вiйськових та правоохоронцiв, якi є учасниками бойових дiй. Людей, якi потрапили пiд прицiл бандитiв, обiцяли забрати до себе “на нуль”, де забиратимуть зарплату в рахунок сплати боргу. Пiд час розслiдування. СБУ встановило, що бандити оформили собi довiдки про непридатнiсть до вiйськової служби за станом здоров’я.

ЯК ВИКРИЛИ ТА ЗАТРИМАЛИ УГРУПУВАННЯ?

Пiд час, чергового “нальоту”, спiвробiтникам СБУ вдалося задокументувати факт вимагання 150 тис. гривень у мiсцевого пiдприємця. Злочинцi неодноразово погрожували чоловiку, що забʼють молотками, битимуть трубами по головi, зламають ноги та зроблять iнвалiдом, якщо вiн не сплатить їм грошi.

Затримали активних учасникiв злочинного анклаву пiд час передачi їм всiєї суми вiд потерпiлого.

Двом затриманим повiдомлено про пiдозру за ч. 4 ст. 189 Кримiнального кодексу України. Вони перебувають пiд вартою.

Зловмисникам загрожує до 12 рокiв тюрми.

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator