На Прикарпатті шахраї продовжують видурювати у людей гроші

15.10.2023 12:39   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Шахраї продовжують ошукувати прикарпатцiв. Так вкотре на їх “гачок” натрапала 22-рiчна франкiвка. Вона перерахувала аферистам 66 000 гривень.

Повiдомляє Iнформатор, покликаючись на полiцiю областi.

Як стало вiдомо полiцейським, до дiвчини зателефонувала незнайома особа i представилась працiвником банку. Аферист сказав потерпiлiй, що в неї заблокований доступ до банкiвського рахунку. Для того, аби грошi повернути, їй потрiбно перерахувати кошти на iнший рахунок. 22-рiчна франкiвка так i зробила. Таким чином, шахрай видурив в неї майже 66 000 гривень.

Коли дiвчина зрозумiла, що її ошукали, було вже пiзно. Пiсля цього дiвчина одразу звернулась до полiцiї й повiдомила, що стала жертвою шахраїв.

Правоохоронцi  наполегливо радять нiкому не повiдомляти данi своєї банкiвської карти.

Якщо ж висувають умову, що для здiйснення банкiвських операцiї потрiбно повiдомити пiн-код карти чи одноразовий пароль – слiд негайно завершити розмову, бо це методи шахраїв.

Всi операцiї щодо безпеки картки проводьте особисто у вiддiленнi банку.

Пам’ятайте: справжнiй банкiвський працiвник не має права запитувати у вас секретнi данi картки i нiколи цього не робитиме. Так вчиняє тiльки шахрай.

Будьте обережнi та не дозволяйте себе ошукати. В разi чого телефонуйте на 102.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator