Найближчим часом має розпочинатися опалювальний сезон на Прикарпатті: чи готова область до зими

14.10.2023 09:39   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Найближчим часом має розпочинатися опалювальний сезон в областi. Зокрема, вiдкриваються модульнi котельнi. Одна така вже вiдкрилася в навчальному закладi. Про це розповiла голова Iвано-франкiвської ОВА Свiтлана Онищук.

Зi слiв посадовицi, роблять все можливе, щоб опалювальний сезон почався вчасно. Наразi технiчна готовнiсть до нього вже на рiвнi 100%.

"Загалом в областi є 415 котелень, якi готовi до опалювального перiоду. Зазначу, що котельнi пiдприємств теплоенергетики, якi постачають населенню теплову енергiю забезпеченi також резервними джерелами живлення на рiвнi 100%. Це є важливо.

Зараз активно проводяться роботи з їх пiдключенням i випробуванням. Ми розумiємо, що живемо в час вiйни й можливий будь-який сценарiй подiй. Ми нi вiд чого не застрахованi. Тому працюємо, проводяться рiзноманiтнi навчання на випадок надзвичайних ситуацiй.

Просимо Бога, щоб ми спокiйно перезимували, щоб все було добре. Але пам'ятаємо, що маємо ворога, який нещадно намагається нищити нашу iнфраструктуру, саме обʼєкти енергетики, газопостачання, водопостачання.

Сьогоднi активно працюємо, щоб фiзично захистити всю нашу критичну iнфраструктуру. Це дуже складне питання. Максимально працювали впродовж лiта i зараз продовжуємо, робимо усе, щоб фiзично укрiпити всi обʼєкти, якi для областi є надзвичайно важливими", - прокоментувала Свiтлана Онищук.

Як уточнила Онищук, вже другий рiк працюють, щоб заклади мали генератори. Вiдповiдно до генераторiв має бути паливо.

"Нашi заклади охорони здоровʼя, заклади соцiальної сфери забезпеченi генераторами. Приводимо в готовнiсть всi станцiї для того, щоб вони могли працювати на всю потужнiсть.

Нещодавно, дякуючи мiжнародним донорам за спiвпрацю, нам вдалося вiдкрити в однiй iз наших громад в школi, де навчається 250 дiтей потужну модульну котельню, яка працює i на газi, i на твердому паливi, що для нашої мiсцевостi дуже важливо.

Також в Iвано-Франкiвську вiдкрили великий комплекс для проживання внутрiшньо перемiщених людей. В тому комплексi вiдкрили надпотужну котельню, яка так само працює на газi й на твердому паливi", - резюмувала Свiтлана Онищук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka