В українських кінотеатрах показують воєнну драму “Шлях поколінь” режисера з Тернопільщини

В Україні виходить у прокат фільм Шлях поколінь з кривоірзьким військовим у головній ролі

13.10.2023 11:39   Джерело: ГазетаМісто
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


У Києвi вiдбувся показ воєнної драми “Шлях поколiнь” режисера з Тернопiльщини Михайла Ухмана. Пiд час обговорення стрiчки команда фiльму провела благодiйний аукцiон, на якому зiбрали 295 000 гривень на дрони для ЗСУ. Про це Суспiльному розповiв Михайло Ухман.

У сюжетi стрiчки — боротьба українських повстанцiв з нiмецькими та радянськими вiйськами, а також росiйсько-українська вiйна.

https://youtu.be/n_tKFelHsAU

“Пiсля фронту я на запрошення волинських волонтерiв поїхав на Волинь, де одна з головних героїнь фiльму Ганна Абрамчук — зв’язкова полковника УПА Клима Савура. Це був 2017 рiк. Вона розповiла iсторiю. I ця iсторiя стала частинкою, тобто початковим сценарiєм. Воно все розросталося i зрозумiли, що на iсторiї УПА не можна зациклюватися, якщо не показувати сучасну вiйну, якщо сам фiльм говорить про шлях поколiнь. Вiдповiдно це все переросло з минулого столiття до сучасної вiйни росiйсько-української”, — каже Михайло Ухман.

За словами Михайла Ухмана, фiльм знiмали на Волинi, у Києвi, Iвано-Франкiвськiй i Донецькiй областях. Зйомки тривали пiвтора року.

Допрем’єрний показ фiльму “Шлях поколiнь” вiдвiдали українськi вiйськовослужбовцi, волонтери, громадськi та культурнi дiячi. Зокрема, на заходi був присутнiй командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергiй Наєв. Фiльм представила творча група на чолi з режисером i продюсером Михайлом Ухманом, яка пiсля показу поспiлкувалась з глядачами.

У фiльмi звучить пiсня гурту “Kozak System” “Свобода наче любов” — остання спiльна робота з українським поетом Глiбом Бабичем, який загинув 28 липня 2022 року.

“Це воєнна iсторiя часiв УПА, в якiй герой постає перед складним вибором у час росiйсько-української вiйни. Фiльм засновано на реальнiй iсторiї життя, кохання i вiйни в яких легко вгадується сьогодення кожного українця. “Шлях поколiнь” — це важливе кiно про складний вибiр, воно змушує рефлексувати на пережите й водночас дивитися в майбутнє, де на нас обов’язково чекає перемога. Це фiльм про нас iз вами, нашу реальнiсть та про нашу силу”, — написав в соцмережi вокалiст гурту Iван Леньо.

12 жовтня стрiчка, заснована на реальнiй iсторiї, вийшла у прокат у всiх кiнотеатрах країни.

Михайло Ухман з Тернопiльщини — воєнний журналiст, кiнопродюсер i режисер українських короткометражних фiльмiв. Їздить на передову з 2015 року. Чоловiк висвiтлює ситуацiю в зонi бойових дiй, допомагає вiйськовим i збирає матерiали для фiльмiв про українських героїв.

Окрiм цього, Михайло працював над фiльмами. Це — документальнi та художнi стрiчки про воякiв УПА та сучасних бiйцiв. Також видав книжку “Люди волi”. Фiльми “Шлях поколiнь” i “Трохи нижче неба” показали в Англiї, Канадi та США.

З 12 жовтня у кінопрокат виходить воєнна драма «Шлях поколінь»


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ГазетаМісто