Прикарпатські спортсмени з вадами слуху стали чемпіонами світу з футболу

12.10.2023 09:36   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


11 жовтня, в Iвано-Франкiвську нагородили  чемпiонiв свiту з футболу серед спортсменiв з вадами слуху.

Турнiр вiдбувся 7 жовтня у столицi Малайзiї в Куала-Лумпур,  українську збiрну представляли троє спортсменiв з Прикарпаття – Володимир Рiй, Олег Гринюк та Дмитро Бiлоусов.  Збiрна України у фiналi обiграла збiрну Японiї з рахунком 2:1.

Спортсменiв прийшли привiтати голова ОВА Свiтлана Онищук, заслужений тренер України, тренер з футболу Сергiй Лагута та директор центру “Iнваспорт” Iван Балагутрак.

За словами переможця дефлiмпiйських iгор Володимира Рiя, участь у чемпiонатi брало 19 команд з рiзних континентiв, а самi змагання проходили у важких клiматичних умовах. Найважче доводилось змагатись з командою з Iрану, яка не дуже дружно ставилась гри та учасникiв.

“Дякую ЗСУ за можливiсть займатися улюбленою справою якби не вони цiєї перемоги не було би.  Наша перемога є прикладом того, що наша держава може перемагати за будь-яких умов, i вона дiйсно є сильною нацiєю”, – додає Володимир Рiй.

Олег Гринюк родом з Косiвщини вперше на змаганнях такого рiвня, дiлиться своїми враженнями:

“Сильно переживав, чи виграємо чи нi, але коли бачив результат, зрадiв.  Я радий, що змiг принести перше мiсце нашiй країнi i дальше продовжу працювати та пiдтримувати ЗСУ”. 

Тренер команди Сергiй Лагута перебував в Iвано-Франкiвську на час змагань, але душею i серцем перебував з командою. Каже, що ця перемога  далась нелегко. Тому що кожен спортсмен йшов до цього багато часу. Володимир йшов до цiєї свiтової перемоги довгих 19 рокiв, Бiлоусов – 14, а молодий Гринюк – 8 рокiв. Це все не одразу, спочатку вiдновили футбол в Iвано-Франкiвську в 2015 роцi, а вже в 2019 роцi франкiвський футбол став одним iз найсильнiших в Українi.

Тренер згадує, що клiматичнi умови пiд час проведення iгор були складними, i всi сильно дивувались, як спортсмени витримували таке навантаження, як могли бiгати при + 35 градусах. Олег Гринюк в останнiй грi з японцем втрачав свiдомiсть, вiн дуже сильно хотiв грати до кiнця. Сергiй Лагута додає, що сильно пишається нашими спортсменами.

“Кожен спортсмен пройшов складний шлях, адже ми всi знаємо, що чемпiонами не народжуються, ними стають завдяки багаторiчнiй самовiдданостi, працi, тому ця перемога не була випадковою, вона була дуже важка i заслужена”, – пiдсумував Лагута. 

alt="Перші в історії. Прикарпатські спортсмени з вадами слуху стали чемпіонами світу з футболу"

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator