Рятувальники застерегли туристів від походів у гори Карпати

10.10.2023 19:10   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

У високогiр’ї Карпат випав перший снiг. Погiршилася погода, наразi дiє штормове попередження. Рятувальники застерiгають тимчасово не виходити в гори.

“Рятувальники Прикарпаття звертаються до любителiв гiрських мандрiвок утриматися вiд виходiв у високогiр’я у перiод ускладнення погодних умов, оскiльки наразi дiє штормове попередження”, – зазначають на сторiнцi обласного управлiння ДСНС.

Впродовж вихiдних гiрськi рятувальники врятували в горах троє людей, одна людина загинула. Нещасний випадок стався на горi Говерла, загинув чоловiк 1972 року народження, його товариша вчасно знайшли рятувальники.

“Врахуйте, що погода в горах змiнюється декiлька разiв протягом доби, тому обов’язково перевiряйте прогноз погоди. Якщо очiкується погiршення погодних умов – це привiд для того, аби скасувати похiд”, – зазначили в ДСНС.

Станом на 09:00, 9 жовтня, на горi Пiп Iван Чорногiрський температура повiтря -6°С, iнформували рятувальники Чорногiрського гiрського рятувально-пошукового поста.

Рятувальники нагадують, що гiрський вiдпочинок вимагає вiд кожного туриста вiдповiдальностi та готовностi. Фiзична пiдготовка i витривалiсть – обов’язковi для мандрiвника, що збирається в похiд.

Окрiм цього, необхiдно мати вiдповiдне спорядження, одяг, взуття, технiку, аптечку, запас їжi та води. Спорядження має бути зручним, легким та функцiональним, одяг – захищати вiд вiтру i вологи, взуття – надiйним.

Краще уникати походiв поодинцi. Мiнiмальна рекомендована кiлькiсть учасникiв туристичної групи – не менше нiж 3 особи, для супроводу варто обирати досвiдченого гiда.

Обов’язково реєструвати похiд у гiрських пошуково-рятувальних пiдроздiлах. Для зручностi це можна зробити заздалегiдь через онлайн-форми або мобiльний застосунок “Порятунок в горах”.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs