Орденом "За мужність" нагороджено прикордонника Ігоря Барабаша з Тлумача

10.10.2023 12:22   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Указом Президента України за особисту мужнiсть i героїзм, виявленi пiд час захисту державного суверенiтету та територiальної цiлiсностi України, прикордонника Iгоря Барабаша нагороджено орденом «За мужнiсть» III ступеня.

Iгор Барабаш на псевдо «Ташкент» – з прикарпатського мiста Тлумача. До повномасштабного вторгнення працював будiвельником. У перервi мiж замовленнями вiн залишався вдома з дiтьми, а його дружина виїжджала у Польщу на заробiтки. Пiсля 24 лютого 2022 року, щойно дружина повернулася з-за кордону, вiн зiбрав речi i пiшов до вiйськкомату.

Чоловiка мобiлiзували у Держприкордонслужбу i скерували у Чопський прикордонний загiн. Пiсля курсу навчань та тренувань у складi зведеного загону вiйськовослужбовець вирушив на Донеччину. Майже одразу по прибуттi Iгор одним з перших вирушив на передову, розповiдає про захисника Захiдне регiональне управлiння Держприкордонслужби України-Захiдний кордон. Їх завданням була оборона зайнятих позицiй та спостереження за дiями ворога. Через щiльнi обстрiли прикордонникiв не вдавалося зняти з позицiї понад два тижнi.

Саме у той час ворог розпочав новий штурм. Керiвник зведеного загону на псевдо «Тигр» вишикував усiх, хто на той момент не був на позицiях, i довiв, що потрiбно п’ять добровольцiв на замiну загиблих i поранених. «Ташкент» вийшов зi строю першим. За ним крок вперед зробили ще п’ятнадцятеро. Вiдiбрали п'ятьох.

Прикордонника Ігоря Барабаша з Тлумача нагороджено орденом "За мужність" 1

У тому бою Iгор дiстав серйозне поранення. Пiсля лiкування i реабiлiтацiї «Ташкент» продовжує службу у Чопському прикордонному загонi.

Прикордонник розповiдає: «Наша сила – у єдностi i спiльнiй метi. Вiйна – страшна i жорстока рiч. Єдине, що було позитивом тодi, це наша дивовижна згуртованiсть. Ми реально були єдиним цiлим, стояли один за одного. Велика заслуга у цьому – наших командирiв, починаючи вiд «Тигра» i до заступника начальника вiддiлення. Таким складом не страшно воювати, йти в наступ, виконувати будь-яке поставлене завдання. Коли завжди вiдчуваєш пiдтримку командира i плече побратима. Це ж ми такi українцi – впертi i наполегливi. Не заспокоємося, доки не вiдвоюємо останнiй сантиметр нашої України».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs