Неповнолітній мотоцикліст наїхав на велосипедистку: поліція Прикарпаття розпочала розслідування

07.10.2023 09:55   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Дорожньо-транспортна пригода сталася в Єзупiльськiй тергромадi. Внаслiдок аварiї травми отримала велосипедистка. Про це повiдомила полiцiя Iвано-Франкiвської областi, передає Фiртка.

Так, 4 жовтня близько 21 години трапилась ДТП в селi Побережжя. Встановлено, що 16-рiчний мiсцевий мешканець, керуючи мотоциклом здiйснив наїзд на жiнку-велосипедистку. Керманич не мав вiдповiдного права керування мотоциклом.

В результатi аварiї мешканку Побережжя, 1970 року народження з травмами доставили у лiкарню.

Водiй тверезий.

За фактом ДТП вiдомостi внесенi у Єдиний реєстр досудових розслiдувань за ч. 1 ст. 286 Кримiнального кодексу України. Йдеться про порушення правил безпеки дорожнього руху.

"Водiї, будьте пильними на дорозi. Неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху, швидкiсного режиму, дистанцiї, а також правил маневрування," - закликають полiцейськi.

Окремо полiцейськi звертаються до батькiв пiдлiткiв з проханням вживати усiх необхiдних заходiв для запобiгання нещасним випадкам з дiтьми на дорогах:

- перш нiж купувати дiтям мопед, скутер чи мотоцикл подумайте, чи зможе ваша дитина безпечно ним керувати;

- подбайте, аби ваша дитина не лише знала правила дорожнього руху, але їх дотримувалась;

- не дозволяйте дiтям до 16 рокiв сiдати за кермо мопеда, а також дiтям вiд 16 рокiв, якi не мають посвiдчення водiя вiдповiдної категорiї;

- власнi мотозасоби зберiгайте так, щоб ними не змогли скористатися без вашого вiдома пiдлiтки.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka