Потерпілих від вибуху нафтопроводу на Прикарпатті відправили на лікування до Німеччини

06.10.2023 13:45   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Чотирьох постраждалих внаслiдок минулотижневого вибуху нафтопроводу на Прикарпаттi транспортували для подальшого лiкування до Нiмеччини.

На початку цього тижня двох дорослих та двох дiтей з важкими опiками доправили з лiкарень Iвано-Франкiвська до Центру термiчної травми та пластичної хiрургiї Першого медоб’єднання Львова. Тут комбустiлоги прооперували 35-рiчного чоловiка. Пацiєнт поступив iз опiками дихальних шляхiв та тiла. Вогонь вразив 45-50% шкiрних покривiв, з яких 20% — глибокi рани. Чоловiковi провели операцiю — змертвiлi внаслiдок опiку тканини видалили i частково одномоментно закрили власною шкiрою пацiєнта, iнформують у Першому медоб’єднаннi Львова.

Жiнку 39-ти рокiв доправили iз 30% опiкiв тiла вчора. У центрi їй очистили рани, продовжили виконувати перевʼязки та пiдготували до наступних етапiв лiкування закордоном.

Найважчий стан — у дiтей. В 11-рiчного хлопчика — близько 80% опiкiв тiла, з яких 70% — глибокi рани. У 8-рiчного хлопчика також близько 80% опiкiв. З них 75% — глибокi. Обоє з опiками дихальних шляхiв. Упродовж чотирьох днiв за пацiєнтами цiлодобово спостерiгали команди вiддiлення анестезiологiї та iнтенсивної терапiї дитячої Лiкарнi Святого Миколая. З ними працювали комбустiологи, хiрурги, фiзичнi терапевти. Спецiалiсти Центру термiчної травми та пластичної хiрургiї стабiлiзували стан дiтей та дорослих i пiдготували їх для подальшого транспортування до Нiмеччини.

Нагадаємо, 30 вересня Стримба Надвiрнянської ТГ загорiвся нафтопровiд, вогонь розповсюдився на приватний будинок.

У результатi пожежi п‘ятьох людей госпiталiзували до лiкарень з опiками. Це двоє дiтей 11 та 8 рокiв та троє дорослих – 35, 39 та 58 рокiв.

 Потерпілих від вибуху нафтопроводу на Прикарпатті відправили на лікування  до Німеччини | Курс


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs