Кращим студентам Івано-Франківська виплачуватимуть щомісячні стипендії

06.10.2023 10:42   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

З 1 вересня в Iвано-Франкiвську розпочали додатково пiдтримувати студентську молодь. Зокрема, сто найкращих студентiв отримуватимуть стипендiї вiд мiста.

Про це на брифiнгу доповiв заступник мiського голови — Олександр Левицький, передає Фiртка.

Йдеться про студентiв, якi здобувають  освiтнiй рiвень бакалавра, або магiстра. Стипендiю призначають один раз на рiк.

"Незалежно вiд стипендiй, якi особа вже може отримувати в iнший спосiб за iншi заслуги. Крiм тих, якi призначенi мiською радою, або якi виплачуються коштом обласного бюджету", - каже Левицький.

Окрiм того, посадовець продовжує, довго вагались над встановленням кiлькостi стипендiй й при обговореннi проєкту рiшення, дiйшли згоди, що їх потрiбно призначати пропорцiйно до чисельностi студентських колективiв.

"Щоб не вийшло так, що малому закладу двi стипендiї й великому закладу також, а пропорцiйно за кiлькiстю. Вищi навчальнi заклади подають нам свої пропозицiї до першого листопада щорiчно. Також й кiлькiсть студентiв денної форми навчання, якi станом на вiдповiдний рiк навчаться в унiверситетi: на бакалавратi та на магiстратурi", - зазначає посадовець.

А вже 10 листопада, стипендiйна комiсiя, яку наразi ще не створили, однак обiцяють до 30 жовтня, встановить кiлькiсть кандидатiв, яку може подавати ВНЗ.

"Єдина наша умова очiкування — заклади освiти, якi беруть участь в стипендiйнiй програмi, мають бути зареєстрованi, як юридичнi особи на територiї Iвано-Франкiвської мiської територiальної громади. Це означає, що в тому числi й сплачують податки тут до мiсцевих бюджетiв. Вважаємо, що це розумний та правильний крок", - переконаний Левицький.

Так, до першого грудня заклад передає перелiк самих кандидатiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka