Спецпрокуратура передала на потреби війська вилучений транспортний засіб, ввезений до України як гуманітарна допомога

02.10.2023 16:44   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Спецпрокуратура Захiдного регiону передала на потреби вiйська транспортний засiб. Про це  iнформує пресслужба Спецiалiзованої прокуратури у сферi оборони Захiдного регiону.

Спецiальну технiку марки «MERCEDES–BENZ» прокурори спiльно iз полiцейськими та оперативниками обласного управлiння стратегiчних розслiдувань вилучили в рамках розслiдування факту незаконного використання гуманiтарної допомоги. 

Правоохоронцi встановили, що цей автомобiль ввезений до України як гуманiтарна допомога. Недобросовiснi громадяни транспортували його в обхiд митного законодавства з метою подальшого продажу. На цей час спецавтомобiль вилучили та передали на потреби однiєї iз вiйськових частин.

Тепер «автовишка» допомагатиме вiйськовослужбовцям Повiтряних Сил України протистояти ворогу, зазначили у вiдомствi.

Зазначимо, що внаслiдок повномасштабного росiйського вторгнення в Україну воєнний стан та загальну мобiлiзацiю продовжили щонайменше до 15 листопада 2023 року.

Зокрема, для потреб армiї залучають вiйськовозобов'язаних, споруди, будiвлi, ресурси, не винятком є i транспорт. 

Яким є процес мобiлiзацiї транспорту та як вiдповiдно до закону здiйснюють його регулювання, дiзнавалась Фiртка.

Так, вiйськово-транспортний обов’язок є складовою частиною мобiлiзацiйної пiдготовки та мобiлiзацiї в державi. Тому пiд час воєнного стану залучають транспортну технiку пiдприємств, установ, органiзацiй та громадян України. Регулюється цей процес згiдно з Положенням про вiйськово-транспортний обов'язок для задоволення потреб армiї.

Мiнiстерство оборони визначає перелiк потрiбного транспорту i технiки, а запити на них можуть надавати територiальнi центри комплектування та соцiальної пiдтримки (ТЦК та СП).

Водночас згiдно з законом громадяни України та посадовi особи можуть нести вiдповiдальнiсть за невиконання або неналежне виконання вiйськово-транспортного обов'язку.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka