Інженер допустив привласнення бюджетних 303 000 гривень під час здійснення нагляду за будівництвом в Яблуниці

01.10.2023 20:48   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

Iнженер пiд час здiйснення нагляду за будiвництвом протизсувних споруд на територiї села Яблуниця пiдписав акти будiвельних робiт iз неправдивими даними. Внаслiдок цього пiдрядник заволодiв 303 000 гривень.

Про це пише Галка за посиланням на сайт Iвано-Франкiвської обласної прокуратури.

Прокурори Яремчанського вiддiлу Надвiрнянської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо iнженера технiчного нагляду за фактом службової недбалостi (ч. 2 ст. 367 КК України).

Слiдство встановило, що iнженер пiд час нагляду за будiвництвом протизсувних споруд на територiї села Яблуниця пiдписав акти приймання виконаних будiвельних робiт iз неправдивими даними.

Як з’ясувала прокуратура, обвинувачений не перевiрив фактичнi обсяги виконаних робiт, а погодив наданi пiдрядником данi iз завищеною вартiстю будiвельних матерiалiв. Внаслiдок цього пiдрядник протиправно заволодiв бюджетними коштами на суму понад 303 000 гривень. Обвинувальний акт щодо пiдрядника вже перебуває на розглядi в судi.

За вказане правопорушення iнженеру загрожує до п’яти рокiв позбавлення волi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка