Вибух нафтопроводу на Надвірнянщині: відомо про шістьох постраждалих

01.10.2023 15:36   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Рятувальники лiквiдували пожежу, що сталася внаслiдок пориву нафтопроводу у селi Стримба на Надвiрнянщинi. Внаслiдок iнциденту постраждали шестеро осiб.

Про це пише “Галка” з посиланням на ДСНС.

Пожежники вже лiквiдували вогонь, проте на березi рiчки ще тлiють залишки нафти. Все гирло рiчки залито залишками вибуху.

Нагадаємо, У селi Стримба вибухнув нафтопровiд. Iнформатор бачив, що однойменна рiка повнiстю забруднена. Площа горiння була 100 метрiв квадратних, але очевидцi розповiли, що пожежа була швидко лiквiдована.

Голова Надвiрнянської громади допускає, що пожежа невипадкова. За його словами “нафта вiд окурку не горить”.

“Лiквiдовано пожежу розлитих нафтопродуктiв на площi 100 кв.м та допомiжної споруди на площi 20 м кв.

Постраждало 6 осiб, з них 2 дiтей, яких госпiталiзовано до лiкарнi.

На мiсцi подiї працювали 18 рятувальникiв”, – йдеться у повiдомленнi.

Голова Iвано-Франкiвської ОВА Свiтлана Онищук прокоментувала ситуацiю так:

“Постраждали 9 людей. Двоє дiтей i троє дорослих, за попередньою iнформацiєю, у критичному станi, з численними опiками тiла (понад 70 вiдсоткiв). Їх доправлено до лiкувальних закладiв району та надається вся необхiдна допомога. Ще чотирьом людям надано необхiдну медичну допомогу на мiсцi”.

Вiдомо, що вiд вибуху сталося займання одного будинку, в якому перебували деякi з постраждалих. Офiцiйна причина вiд Свiтлани Онищук це сталася розгерметизацiя трубопроводу, що призвела до витоку нафтопродукту, а вiдтак i його загорання.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка