Яка ситуація з безпекою лосвітніх закладів на Франківщині станом на сьогодні

30.09.2023 19:25   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Минулого року Перша ледi у Вашингтонi наголошувала про допомогу українським дiтям у поверненнi до школи та про необхiднiсть мати бомбосховище в цих школах.

Про це розповiла Перша ледi України Олена Зеленська в iнтерв’ю CBS, передає Фiртка.

ЮНIСЕФ каже, що понад 1300 українських шкiл були повнiстю зруйнованi.

«Дякуємо ЮНIСЕФ за постiйну пiдтримку в усiх наших проєктах в Українi. Ситуацiя залишається, на жаль, критично складною. Лише третина українських дiтей можуть ходити до школи фiзично.

Це мають бути школи у вiдносно безпечних регiонах. Тому, що абсолютно безпечних регiонiв в Українi, на жаль, не iснує через постiйнi атаки ракетнi та дронами з боку росiйської федерацiї.

Це має бути школа в якiй обовʼязково є бомбосховища. Не всi українськi школи мають бомбосховище. Тому так процес продовжується i моя фундацiя збирає кошти на те щоб облаштовувати зручнi бомбосховища для шкiл», - прокоментувала Олена Зеленська.

Як зазначає Перша ледi, всi iншi дiти, тобто 2-3 частини дiтей продовжують навчатися онлайн.

Тому, що вони живуть в прифронтових зонах там де не можливо органiзувати безпечне шкiльне навчання або вони внутрiшнє перемiщенi особи продовжують онлайн долучатися до своєї школи або навiть дiти закордоном.

«Знаю багато прикладiв, коли школи, наприклад Марiупольськi або з iнших мiст Донецького регiону вони продовжують навчатися разом. Коли вчителька в Парижi, а з дiтей хтось в Нiмеччинi, а хтось в Українi або ще в якихось мiстах свiту i вони продовжуються збиратися в своєму класi, але онлайн.

Тому також є потреба в продовженнi навчаннi дiтей, в цьому величезна проблема є з ґаджетами. Тому, що їх не вистачає.

Багато людей, коли вирушали з окупацiї, тiкали з мiст не брали нiчого крiм документiв. Забезпечити вчителiв i дiтей необхiдним обладнанням для навчання це також одне iз завдань фундацi.

Минулого року ми змогли передати українським вчителям за допомогою, до речi, наших американських партнерiв бiльш нiж 38 000 лептопiв для навчання. Цього року збираємося продовжити цей процес», - наголошує Зеленська.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka