Фахівці ІФНМУ консультували франківців про ризики серцево-судинних захворювань

30.09.2023 13:23   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

29 вересня, до Всесвiтнього дня серця пiд стiнами Iвано-Франкiвського нацiонального медичного унiверситету професорсько-викладацький склад та студенти IФНМУ вимiрювали артерiальний тиск, надавали консультацiї та роздавали листiвки з порадами про здоров'я.

Таким чином унiверситет, а зокрема й кафедра внутрiшньої медицини №2 та медсестринства, долучились до глобальної iнiцiативи Мiжнародного товариства гiпертензiї — мiсячника вимiрювання артерiального тиску, пише Фiртка.

Близько сотнi перехожих рiзного вiку стали учасниками масштабної акцiї: їм вимiряли артерiальний тиск та за потреби надали квалiфiковану консультацiю.

«Сьогоднiшня акцiя об’єднала 39 студентiв Iвано-Франкiвського нацiонального медичного унiверситету та фахового медичного коледжу. Допомогли з органiзацiєю представники студентського наукового товариства на чолi з професоркою Наталiєю Воронич-Семченко.

Ми ставили перед собою просвiтницьку мету – ознайомити франкiвцiв з ризиками серцево-судинних захворювань, як виявити у себе пiдвищення артерiалього тиску та попередити розвиток iнфаркту мiокарда й iнсульту. Близько тридцяти перехожих отримали квалiфiкованi поради лiкаря-кардiолога», –  зазначає доцентка кафедри внутрiшньої медицини №2 та медсестринства Ярослава Ванджура.

На акцiї була присутня й адмiнiстрацiя унiверситету: в.о. ректора Микола Островський, проректор з науково-педагогiчної та лiкувальної роботи Тарас Кобрин, декан медичного факультету Роман Яцишин та директор фахового медичного коледжу Олександр Бульбук.

«Сьогоднi пiд стiнами нашого унiверситету вiдбувається традицiйна широкомасштабна акцiя пiд егiдою IФНМУ. Саме в нашому альма-матер зосередженi сильнi як терапевтична, так i кардiологiчна школи.

Кожен перехожий мiг отримати висококвалiфiкованi поради вiд професорсько-викладацького складу унiверситету, у тому числi – вiд академiка Нестора Середюка, – говорить в.о. ректора професор Микола Островський. – Наш захiд спрямований на допомогу мешканцям зберегти своє здоров’я».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka