Кого призиватимуть до лав ЗСУ у жовтні: Мобілізація на Франківщині

29.09.2023 21:10   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Мобiлiзацiя в Українi триватиме до закiнчення воєнного стану. Вiйськовозобов'язаним й надалi вручатимуть повiстки. Разом з тим, воєнний стан та загальну мобiлiзацiю продовжили щонайменше до 15 листопада 2023 року.

Сьогоднi ТЦК та СП створюють мобiлiзацiйний резерв в Українi, збирають та оновлюють данi про усiх чоловiкiв за мiсцем проживання.

Фiртка розповiдає кого мобiлiзуватимуть насамперед, а кого не призиватимуть у жовтнi 2023 року.

Мобiлiзацiя в Українi розпочалася 24 лютого 2022 року i постiйно триває. Жодних хвиль мобiлiзацiї немає, а потреби у мобiлiзацiї  та її посилення залежать вiд розвитку ситуацiї на фронтi. 

У бiльшостi випадкiв громадян сьогоднi викликають до територiальних центрiв комплектування з метою уточнення вiйськово-облiкових даних.

Разом з тим, передусiм мобiлiзують тих, хто вже має досвiд участi в бойових дiях та тих, хто може працювати з новими зразками озброєння, якi наданi захiдними партнерами. Надалi також можуть бути призванi й iншi громадяни, необхiднi для певних вiйськових спецiальностей.

Мобілізація в Україні триватиме до закінчення воєнного стану – Славута.City

З 1 вересня мобiлiзувати в Українi можуть такi категорiї:

  • придатних та обмежено придатних чоловiкiв вiком вiд 27 до 60 рокiв, якщо вони мають або не мають вiйськового досвiду;
  • придатних та обмежено придатних чоловiкiв вiд 18 до 27 рокiв, якi вже проходили строкову службу та проходять вiйськову службу в запасi або резервi;
  • виключених з вiйськового облiку чоловiкiв, якщо ВЛК визнає їх придатними або обмежено придатними за станом здоров'я та якщо вони не вчинили тяжкого злочину, за якого мобiлiзацiя заборонена.

Зазначимо, що призовники вiд 18 до 27 рокiв, якi не проходили строкову службу, можуть тiльки добровiльно пiдписати контракт iз ЗСУ — мобiлiзувати примусово їх не можуть.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka