В Івано-Франківську затримали проросійську агітаторку, яка ще й насміхалась із загибелі захисників

25.09.2023 21:41   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвську СБУ затримала агiтаторку, яка вважала Україну росiйською територiєю та переконувала, що вiйну розпочали українцi.

Про це повiдомило Управлiння СБ України в Iвано-Франкiвськiй областi, передає Фiртка.

Служба безпеки затримала в Iвано-Франкiвську уродженку рф, яка ненавидiла Україну та виправдовувала росiйську вiйськову агресiю.

Встановлено, що фiгурантка вела у забороненiй соцмережi агiтацiю, усвiдомлюючи, що сприяє створенню негативної суспiльної думки про Україну та українцiв.

За даними СБУ, у поширюваних дописах зловмисниця представляла Україну як державу, що не вiдбулася, та формувала антиукраїнськi настрої.

Зокрема, жiнка активно дiлилася контентом зi зневажливими епiтетами на адресу української нацiї, наклепами на Збройнi сили України та насмiхалась iз загибелi захисникiв.

Агiтаторка виправдовувала агресiю рф, поширюючи вигадки про те, що українськi мiста заснувала росiя, вiйну розпочала Україна, українцi є окупантами на своїй землi, кримчани задоволенi анексiєю, а Марiуполь загарбники перетворили на зразкове мiсто.

Крiм того, жiнка вболiвала за воякiв агресора, захоплювалася путiним, тужила за сталiнiзмом i СРСР.

Пiд час обшуку СБУ вилучила у фiгурантки комп’ютерну технiку та мобiльний телефон iз доказами розповсюдження антиукраїнської дезiнформацiї в забороненiй соцмережi.

Фiгурантку затримали та повiдомили їй про пiдозру за двома статтями Кримiнального кодексу:

- ч. 1 ст. 161 – порушення рiвноправностi громадян залежно вiд їх расової, нацiональної, регiональної належностi, релiгiйних переконань, iнвалiдностi та за iншими ознаками;

- ч. 2, ч. 3 ст. 436-2 – виправдовування, визнання правомiрною, заперечення збройної агресiї росiйської федерацiї проти України, глорифiкацiя її учасникiв.

Розслiдування проводить СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi за процесуального керiвництва Iвано-Франкiвської обласної прокуратури.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka