Вночі Росія здійснила масову атаку ракетами «Онікс» та дронами-камікадзе на Одесу

25.09.2023 19:46   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

У нiч на понедiлок, 25 вересня, Росiя атакувала Одеську область трьома типами озброєння. Окупанти залучили до атаки ракети та дрони-камiкадзе.

Росiяни атакували Україну приблизно о 00:30 ракетами «Калiбр» та дронами Shahed, якi зафiксували на Одещинi. Пiзнiше Повiтрянi Сили України повiдомили, що по областi випустили надзвуковi протикорабельнi ракети П-800 «Онiкс».

Загалом окупанти залучили 12 ракет типу «Калiбр», якi змiнювали траєкторiю, 19 дронiв-камiкадзе Shahed та двi ракети «Онiкс». Частину iз них вдалося збити українським силам ППО.

«19 "шахедiв" та 11 "Калiбрiв" збито силами та засобами протиповiтряної оборони. По одному "Калiбру" над Миколаївщиною i Кiровоградщиною, переважна ж бiльшiсть – в небi над Одещиною», – повiдомили у пресслужбi Сил оборони Пiвдня.

Пiзнiше у пресслужбi Повiтряних Сил уточнили кiлькiсть та типи збитих росiйських об'єктiв. Загалом за нiч силам ППО вдалося збити 37 одиниць росiйського озброєння рiзних типiв.

Внаслiдок атаки окупантiв значно постраждала припортова iнфраструктура Одеси. Суттєвих пошкоджень зазнав морський вокзал в Одесi. Також у будiвлi неробочого привокзального готелю зайнялась пожежа, яку вдалося лiквiдувати.

Надзвуковi ракети «Онiкс» зруйнували зерносховища. Уламки вiд ракет та дронiв пошкодили складськi будiвлi одного з пiдприємств та приватний будинок у передмiстi Одеси, зайнявся вогонь.

За даними вiйськових, внаслiдок атаки росiян постраждала одна жiнка.

Зазначимо, повiтряна тривога лунала по всiй Українi. Зокрема, на заходi країни оголошували ракетну небезпеку через «Калiбри», якi летiли з пiвдня.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka