Правоохоронці СБУ затримали ще трьох військкоматівців та посадовця ВЛК - за хабарі «списували» ухилянтів

22.09.2023 18:28   Джерело: golos
Опубліковано : Франківський Новинар

Служба безпеки лiквiдувала ще 7 схем ухилення вiд мобiлiзацiї, якi дiяли у рiзних регiонах України. Передає Голос.

Пiд час оперативних заходiв «на гарячому» затримано органiзаторiв оборудок, серед яких посадовцi вiйськкоматiв та спiвробiтник вiйськово-лiкарської комiсiї.

За грошi зловмисники «допомагали» вiйськовозобов’язаним уникнути призову та виїхати за межi України на пiдставi пiдроблених документiв або в обхiд контрольно-пропускних пунктiв.

Вартiсть таких «послуг» становила вiд 500 до 8,5 тис. американських доларiв. Сума залежала вiд термiновостi та способу втечi за кордон.

Завдяки оперативному реагуванню СБУ вдалося запобiгти нелегальному виїзду до країн Євросоюзу бiльше сотнi потенцiйних призовникiв.

Так, у Києвi:

затримано двох громадян однiєї з країн Пiвденного Кавказу, якi продавали пiдробленi документи про багатодiтне батькiвство чи волонтерську дiяльнiсть.

Придбанi фальшивки ухилянти використовували для подальшого виїзду за межi України.

Також зловмисники виводили своїх клiєнтiв за кордон через заздалегiдь пiдготовленi лiсовi стежки на Закарпаттi.

На Львiвщинi:

вiйськовi контррозвiдники затримали посадовицю вiддiлення рекрутингу та комплектування райвiйськкомату, яка вимагала 17 тис. доларiв США з двох працiвникiв мiсцевого пiдприємства.

За цю суму фiгурантка обiцяла обом чоловiкам оформити їм документи про непридатнiсть до вiйськової служби.

В Iвано-Франкiвськiй областi: затримано начальника одного з районних вiйськкоматiв. За хабарi вiн «списував» мiсцевих чоловiкiв з вiйськового облiку за станом здоров’я.

 

 

На зображенні може бути: текст

На зображенні може бути: значок та текст


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: golos