Адміністратору Telegram-каналу про місця роздачі повісток винесли вирок на Прикарпатті

21.09.2023 20:34   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Коломийський мiськрайонний суд Iвано-Франкiвської областi винiс вирок Володимиру Пастернаку, який створив Telegram-каналу про мiсця роздачi повiсток у Коломийському районi. 

Чоловiка визнали винним у перешкоджаннi дiяльностi ЗСУ та iнших вiйськових формувань, та призначили п’ять рокiв тюрми, однак звiльнили вiд вiдбування покарання з дворiчним iспитовим термiном.

Як вказано у вироку суду, який винесли у вереснi 2023 року, Володимир Пастернак у липнi 2022 року, перебуваючи у Коломиї, створив та адмiнiстрував Telegram-канал, де публiкував iнформацiю про мiсця вручення повiсток у Коломийському районi.

У цьому каналi також рекламували аналогiчнi Telegram-канали з iнших регiонiв.

Володимира Пастернака обвинувачували у перешкоджаннi дiяльностi ЗСУ та iнших вiйськових формувань. На думку правоохоронцiв, попри те, що iнформацiя про вручення повiсток поширювалась не лише обвинуваченим, дiяльнiсть Telegram-каналу була можлива через його злочинний умисел.

Як зазначено, обвинувачений уклав угоду про визнання винуватостi з прокурором.

Справу розглянув суд, який визнав Володимира Пастернака винним у перешкоджаннi дiяльностi ЗСУ та iнших вiйськових формувань, призначивши йому п’ять рокiв тюрми, однак суд звiльнив його вiд вiдбуття покарання з дворiчним iспитовим термiном.

На вирок ще може бути подана апеляцiя.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka