Знову виявлено факти видачі фіктивних довідок ухилянтам: посадовець «вписував важкі діагнози»

19.09.2023 18:25   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

СБУ затримала голову однiєї з районних вiйськово-лiкарських комiсiй на Iвано-Франкiвщинi, який продавав ухилянтам фiктивнi довiдки про вiдтермiнування призову через нiбито «погане» здоров’я.

Про це повiдомила пресслужба СБУ.

null
Фото з мережі Інтернет

Йдеться про керiвника Рожнятiвської вiйськово-лiкарської комiсiї, який допомагав чоловiкам ухилятися вiд мобiлiзацiї. СБУ встановила, що посадовець «вписував» у висновки медогляду своїх клiєнтiв «важкi дiагнози».

Довiдки про тимчасову непридатнiсть до вiйськової служби дозволяли вiйськовозобов’язаним вiдтермiнувати призов.  I за той час, поки дiяла вiдстрочка, ухилянти встигали безперешкодно виїхати за кордон та уникнути мобiлiзацiї.

Сума за фальшування документiв становила 2 тис. доларiв США з однiєї особи. При цьому для близьких знайомих дiяла «знижка»: вони могли оформити медичний документ за половину вартостi.

СБУ викрила посадовця «на гарячому» пiд час одержання ним оплати за чергову незаконну довiдку. У нього вилучено отриманi вiд вiйськовозобов’язаного кошти.

Фiгуранта затримано в порядку ст. 208 Кримiнального процесуального кодексу. На пiдставi зiбраних доказiв фiгуранту повiдомлено про пiдозру за двома статтями Кримiнального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осiб через державний кордон України);
  • ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозицiї, обiцянки або одержання неправомiрної вигоди службовою особою).

Пiдозрюваному загрожує вiд 5 до 10 рокiв ув’язнення з конфiскацiєю майна. СБУ встановлює iнших членiв вiйськово-лiкарської комiсiї, причетних до протиправної дiяльностi.

Викриття злочину проводить СБУ в Iвано-Франкiвську спiльно зi слiдчими ГУ НП в Iвано-Франкiвськiй областi. Процесуальне керiвництво здiйснює Iвано-Франкiвська спецiалiзована прокуратура у сферi оборони Захiдного регiону.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka