Ще один реабілітаційний центр хочуть відкрити в Івано-Франківську: допомогу отримуватимуть військовослужбовці зі всієї України

19.09.2023 17:58   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

На Iвано-Франкiвщинi функцiонує 21 реабiлiтацiйний центр. Про це в етерi радiо «Захiдний полюс» розповiла голова Iвано-Франкiвської ОВА Свiтлана Онищук.

«У нас лiкуються вiйськовослужбовцi зi всiєї України. Надати їм квалiфiковану допомогу — ключове завдання наших лiкарiв.

Разом з тим, створюємо реабiлiтацiйнi центри», — подiлилась Онищук.

Зi слiв посадовицi, наразi ведуть переговори з благодiйним фондом, щоб в Iвано-Франкiвську вiдкрити ще один реабiлiтацiйний центр.  Його запускатимуть в роботу поступово.

«Ми постiйно у пошуках iнвесторiв, якi, заходячи в область, пiдсилювали б медичнi заклади обладнанням, створювали реабiлiтацiйнi центри.

Сьогоднi працюємо над документацiєю, щоб на Прикарпаттi був потужний регiональний реабiлiтацiйний центр для бiйцiв та бiйчинь.

Попередньо мало б бути 200 стацiонарних лiжко-мiсць. Наразi в областi є 350 стацiонарних лiжко-мiсць, де проходять реабiлiтацiю вiйськовослужбовцi», — уточнила очiльниця областi.

Окрiм того, Свiтлана Онищук повiдомила, що на Iвано-Франкiвщинi вiдкриють потужний шелтер на 450 мiсць, де вже зробили ремонт.

Там проживатимуть родини загиблих захисникiв та захисниць. Йдеться про внутрiшньо перемiщених осiб, якi не мають житла на територiї областi.

«Також передбаченi кiмнати для тимчасового проживання тих родин, якi приїжджають на Прикарпаття, адже їхнi рiднi лiкуються в наших лiкарнях», — пояснила посадовиця.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka