СБУ Прикарпаття повідомила про підозру вісьмом полоненим з рф - їм загрожує довічне ув'язнення

19.09.2023 09:22   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Служба безпеки зiбрала доказову базу на ще 8 зрадникiв, якi вступили до лав окупацiйних угруповань рф та воювали проти України. Про це повiдомила Служба безпеки України в Iвано-Франкiвськiй областi.

Сили безпеки та оборони взяли їх у полон пiд час жорстоких боїв в районах Лиману та Лисичанська, а також пiд час звiльнення правобережної частини Херсонщини.

Серед затриманих – гранатометники, радiотелефонiст та кулеметники.

Майже усi вони бойовики «зi стажем», оскiльки ще до початку повномасштабного вторгнення рф приєднались до терористичних угруповань «л/днр» та воювали проти сил АТО на сходi України.

Наприкiнцi лютого 2022 року зловмисники добровiльно увiйшли до складу регулярних пiдроздiлiв 1-го та 2-го армiйських корпусiв Пiвденного вiйськового округу країни-агресора.

Разом з росiйськими загарбниками вони штурмували українськi мiста в Донецькiй та Херсонськiй областях. Пiд час боїв використовували рiзнi види ворожої автоматичної i протитанкової зброї.

Також вони облаштовували вогневi позицiї окупантiв та будували для них фортифiкацiйнi споруди для стримування контрнаступальних операцiй українських вiйськ.

На пiдставi зiбраних доказiв слiдчi Служби безпеки повiдомили бойовикам про пiдозру за двома статтями Кримiнального кодексу України:

ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

ч. 7 ст. 111-1 (колаборацiйна дiяльнiсть).

Наразi триває розслiдування для встановлення всiх обставин злочинної дiяльностi зловмисникiв. Їм загрожує довiчне позбавлення волi.

Розслiдування проводили спiвробiтники СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi за процесуального керiвництва обласної прокуратури.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews