Прикарпатський Кіборг Станіслав Стовбан воює за Україну на протезі

14.09.2023 20:33   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Кiборг Станiслав Стовбан з Калуша ще з 2015 року воює на протезi. Про це повiдомляє Фiртка з посиланням на голову ОВА Свiтлану Онищук.

Станiслав на фронтi з початку вiйни. Вiн брав участь у боях за Донецький аеропорт, де йому привалило плитами ноги. Пережив полон. В Донецьку хлопцевi ампутували одну ногу. Але Збройних Сил України вiн не покинув. Адже не уявляє свого життя без армiї.

На початку повномасштабного вторгнення Станiслав на протезi прийняв командування по оборонi Iрпеня. Потiм був Iзюм i пiвдень України.

Iсторiю вiдважного калушанина розповiла засновниця американського благодiйного фонду «Revived Soldiers Ukraine» Iрина Ващук-Дiсiпiо. Саме цей фонд допомiг Станiславу Стовбану отримати якiсний сучасний протез.

"Тiльки зараз Стас знайшов пiвтора тижнi вiдпустки i прилетiв до нас в Орландо переробити культiприймач (нога розболiлася при таких жорстких навантаженнях) i отримав ногу для cross fit. Стас тепер може вiльно бiгати", — зазначила Iрина Ващук-Дiсiпiо.

За мужнiсть i героїзм, виявленi у захистi державного суверенiтету та територiальної цiлiсностi України, вiрнiсть вiйськовiй присязi пiд час росiйсько-української вiйни нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka