Триває набір і стипендійний конкурс на магістерські програми з фізичної терапії та ерготерапії в УКУ

Унiкальний шанс вступити на магiстратуру з фiзичної терапiї та ерготерапiї в Українському католицькому унiверситетi i здобути стипендiйну пiдтримку отримають цьогорiчнi абiтурiєнти. На Факультетi наук про здоров’я УКУ вiдкрили можливiсть додаткового вступу вже з 18 вересня 2023 року.

На Факультетi наук про здоров’я, Українського католицького унiверситету у Львовi, з 2018 року дiє магiстерська програма з фiзичної терапiї та ерготерапiї. Цього року кафедра «Фiзичної терапiї та ерготерапiї» УКУ отримала лiцензiю, згiдно з якою вiдкрила двi окремi магiстерськi освiтнi програми: фiзична терапiя та ерготерапiя.

 

З 2014 року, а особливо зараз в Українi зростає потреба у фiзичних терапевтах та ерготерапевтах, якi володiють фаховими науково-обґрунтованими знаннями й готовi працювати у закладах охорони здоров’я та реабiлiтацiйних центрах.

«Ми усвiдомлюємо вiдповiдальнiсть за життя i здоров’я українцiв у воєнному часi та бачимо запити вiд громад України на фахiвцiв у сферi реабiлiтацiї. Тому з 18 вересня 2023 року вiдкриваємо додатковий набiр на двi спецiальностi для майбутнiх фiзичних терапевтiв та ерготерапевтiв. Додатковий набiр – це гарна нагода для вступникiв на магiстратуру скористатись шансом навчатися на наших програмах, де вони отримають освiту за кращими українськими та мiжнародними практиками. Важливо, що усi вступники мають нагоду здобути стипендiйну пiдтримку, яка покриває вартiсть навчання вiд 50 до 100%», – зазначає Свiтлана Когут, деканка Факультету наук про здоров’я.

Випускники магiстерської програми пiд час дискусiї Як зберегти, вiдновити, змiцнити здоров’я людини у воєнному часi?

Випускники 2023 року

Фiзичнi терапевти та ерготерапевти –  унiкальнi спецiалiсти, адже вони починають працювати з людиною одразу пiсля надання медичної допомоги, спiльно з лiкарями.

Фiзичнi терапевти та ерготерапевти знають, як повернути якiсне життя пораненим пiсля важких полiтравм та уражень, допомогти адаптуватись до нових умов людям з ампутацiями.

Випускники магістерської програми під час дискусії Як зберегти, відновити, зміцнити здоров’я людини у воєнному часі?

Фахiвцi вiдiграють ключову роль у реабiлiтацiї воїнiв та цивiльних, якi отримали поранення внаслiдок вiйни. Їхнє служiння завжди йде у спiвпрацi з лiкарями, фахiвцями з соцiальної роботи, психологами та iншими учасниками мультидисциплiнарної команди. Такi фахiвцi орiєнтуються на потребу людини, будують свою роботу довкола пацiєнта та його/її запиту на те, яким пацiєнт хоче бачити своє подальше життя, враховуючи попереднiй досвiд, вмiння i мрiї.

«Усi нашi студенти здобувають колосальний практичний досвiд на базi клiнiчних практик на Львiвщинi. Ми спiвпрацюємо з 12 закладами охорони здоров’я та реабiлiтацiйними центрами. Клiнiчна практика є невiддiльною частиною навчання на магiстратурi  i триває 1050 годин. Наша кафедра отримала зразкову акредитацiю вiд Нацiональної агенцiї iз забезпечення якостi вищої освiти. I в цьому є велика заслуга наших випускникiв, 97 % яких працює за фахом. Випускники УКУ працюють як в Українi, так i за кордоном, в державних та приватних установах, є засновниками ресурсiв та громадських органiзацiй», – розповiдає Вiра Рокошевська, завiдувачка кафедри фiзичної терапiї та ерготерапiї.

Команда магiстерської програми запрошує абiтурiєнтiв вступати в УКУ. Додатковий набiр на спецiальностi з фiзичної терапiї та ерготерапiї – це найкращий шанс докласти знання та зусилля для вiдновлення України i спрямувати їх в освiту. За два роки на магiстратурi, окрiм фахової освiти, студенти долучаються до роботи реабiлiтацiйної спiльноти та формують мережу професiйних стосункiв. Кожен студент кафедри фiзичної терапiї та ерготерапiї, починаючи з навчання i все подальше професiйне життя, може творити змiни, якi впливають на зростання професiй та галузi реабiлiтацiї; дiлитись власним досвiдом та черпати знання i кращi практики вiд українських та iноземних партнерiв; розвиватись i працювати, формуючи мережу якiсних послуг, якi повертають людям можливiсть жити повноцiнним життям.

Випускники 2021 року та викладачі кафедри

Дорогi абiтурiєнти, ви можете дiзнатись деталi вступу та про стипендiю на навчання у завiдувачки кафедри Вiри Рокошевської: rokoshevska@ucu.edu.ua


Бiльше про програми: https://fhs.ucu.edu.ua/ptot/masters-degree/

Ми вiдкритi до ваших запитiв, звертайтесь на поштову скриньку:  fnz@ucu.edu.ua


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Український католицьбкий університет