Зеленський підписав указ про перевірку всіх рішень ВЛК з 24 лютого

12.09.2023 22:53   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Президент Володимир Зеленський у вiвторок, 12 вересня, пiдписав указ про перевiрку рiшень вiйськово-лiкарських комiсiй пiсля початку повномасштабного вторгнення росiї 24 лютого 2022 року.

Указ про введення в дiю рiшення Ради нацбезпеки i оборони вiд 30 серпня опублiкований на сайтi глави держави.

РНБО рiшенням вiд 30 серпня доручила Кабмiну протягом тижня забезпечити створення робочих груп, якi перевiрятимуть обґрунтованiсть рiшень ВЛК та медико-соцiальних експертних комiсiй про iнвалiднiсть та непридатнiсть до служби з 24 лютого 2022 року.

Групи мають бути утворенi у тижневий строк. У тримiсячний строк має вiдбутися перевiрка робочими групами обґрунтованостi рiшень медико-соцiальних експертних комiсiй та вiйськово-лiкарських комiсiй щодо встановлення iнвалiдностi, визнання непридатностi до вiйськової служби. У разi виявлення фактiв необґрунтованого прийняття таких рiшень – iнiцiювання їх перегляду у встановленому порядку та iнформування за наявностi пiдстав правоохоронних органiв.

У двотижневий строк – опрацюють питання щодо особливостей перетинання державного кордону громадянами України, визнаними непридатними (обмежено придатними) до вiйськової служби.

Так само у двотижневий строк – опрацюють регулювання питання стосовно вiйськовослужбовцiв, визнаних обмежено придатними до вiйськової служби, шляхом пiдготовки та внесення у встановленому порядку проектiв вiдповiдних нормативно-правових актiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs