На узліссях та вздовж узбіч на Прикарпатті розкидають приманки з вакциною для звірів

12.09.2023 20:53   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвськiй областi стартувала пероральна iмунiзацiя диких м’ясоїдних тварин проти сказу. Мешканцiв регiону просять не чiпати приманки.

Про це повiдомили у Головному управлiннi Держпродспоживслужби областi.

“Приманки з вакциною розповсюджуються шляхом наземного розподiлу принад з вакциною на узлiссях, узбiччi дорiг, рiчок, сiльськогосподарських угiдь, у лiсах – на перехрестях дорiг, на територiї вирубок.

Для розповсюдження приманок на територiї областi створено 105 груп, до складу яких входять представники Головного управлiння Держпродспоживслужби в областi, державної служби ветеринарної медицини, органiв мiсцевого самоврядування, нацiональної полiцiї, лiсового та мисливського господарства та користувачi мисливських угiдь”, – зазначається у повiдомленнi.

У Держпродспоживслужбi також додають, що приманка з вакциною безпечна для людей i тварин, має вигляд невеликих брикетiв розмiром iз сiрникову коробку iз запахом м’ясокiсткового борошна.

Окрiм того, прикарпатцiв просять не брати приманки до рук та не переносити з мiсць розкладання.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs