Поліція Прикарпаття розшукує депутата із Загвіздя, який привласнив зарплати вчителів

11.09.2023 19:53   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Тисменицький вiддiл полiцiї ГУНП в Iвано-Франкiвськiй областi 4 вересня оголосив у розшук 33-рiчного Шкаврiтка Дмитра Петровича, мешканця села Загвiздя i депутата Загвiздянської сiльської ради, якого пiдозрюють у шахрайствi, фiнансових махiнацiях та вiдмиваннi державних коштiв.

У розпорядженнi КУРСу є документи, якi пiдтверджують, що на посадi бухгалтера Шкаврiтко з липня 2021 року до квiтня 2023 року вносив недостовiрнi данi у вiдомiсть виплат заробiтної плати працiвникам Лисецького лiцею. Освiтянську зарплату перерахував собi i ще двом особам на картки, йдеться приблизно про 1,5 млн грн. За цим фактом полiцiя розпочала кримiнальне провадження 21 квiтня 2023 року.

Вiдомо, що Шкаврiтка пiдозрюють у привласненнi зарплат освiтян ще принаймнi у двох школах – у Загвiздi i Стебнику.

Поліція розшукує депутата із Загвіздя, який привласнив зарплати вчителів 1

Наприкiнцi серпня у секторi комунiкацiї полiцiї Iвано-Франкiвщини повiдомили про одну з таких махiнацiй на суму понад 100 тисяч гривень.

Зазначалося, що фiгуранту повiдомили про пiдозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1, 2 ст. 200 (Незаконнi дiї з документами на переказ, платiжними картками та iншими засобами доступу до банкiвських рахункiв, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ст. 209 (Легалiзацiя (вiдмивання) доходiв, одержаних злочинним шляхом) Кримiнального кодексу України.

У коментарi начальник сектору комунiкацiї ГУНП в Iвано-Франкiвськiй областi Андрiй Яцкiв пояснив, що пiдозру Шкаврiтку передали заочно – через його батькiв.

Вiдтак, коли вiн не з’явився за викликом у полiцiю, слiдчий звернувся до суду та пiсля винесення вiдповiдної ухвали Шкаврiтка оголосили в розшук. Втiм, за словами мiсцевих мешканцiв Загвiздя i Лисця, Шкаврiтка не бачили в селах вже навеснi: ймовiрно, вiн утiк за кордон.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs