У чому інтрига сценарію фільму "Довбуш" розповів Ростислав Держипільський

10.09.2023 09:18   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Iсторики по-рiзному говорять про Олексу Довбуша, як про iсторичну постать. Часто доводять, що це була контроверсiйна людина. Однi порiвнюють з рекетиром, iншi говорять про його шляхетнiсть.

Про це розповiв актор, художнiй керiвник Iвано-Франкiвського драмтеатру Ростислав Держипiльський для «Суспiльного Iвано-Франкiвськ».

"На мою думку, сценаристи та режисер в доброму розумiннi хитро i мудро зробили два Довбуша.

Можливо, Iван бiльше рекетир. Олекса Довбуш був iнший. Вiн став вище рекетира, вище бандита. Сказав, що маємо захищати та боротися за наших людей, землю.

Вiн пiднявся, став фiлософом. Власне, це дуже класно, що Довбуша показали чiтко", - зауважив Ростислав Держипiльський.

За словами Держипiльського, Довбуш для нього завжди був нацiональним героєм.

"Думаю, Бандера рiвнявся на Довбуша. Довбуш був до Бандери. Це така послiдовнiсть поколiнь. Де в якомусь певному поколiннi був герой, на якого рiвнялися.

Сьогоднi, через таку страшну трагедiю маємо iконостаси, плеяди таких героїв, якi, на жаль, гинуть за нас, за майбутнє української нацiї.

Переконаний, що нарештi поставимо край цьому. Таких страшних сторiнок в iсторiї України не буде нiколи", - прокоментував Держипiльський.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka