Як в Івано-Франківську зреалізовували дитячий майданчик на площі Міцкевича

07.09.2023 21:49   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


На проєкт "Громадський простiр - дружнiй до дiтей на Мiцкевича" учасники ГО "Мами Прикарпаття" отримали 76 проєктiв-iдей вiд професiйних архiтекторiв всього свiту.

Власне, один iз них частково вже зреалiзували в Iвано-Франкiвську. Про це пiд час етеру програми "Новий погляд" розповiла Мар'яна Вершинiна, голова органiзацiї та депутатка Iвано-Франкiвської мiської ради, пише Фiртка.

"Дуже цiкавим i важливим проєктом у нас був "Громадський простiр дружнiй до дiтей на площi Мiцкевича". Перед тим, як його реалiзовувати i встановлювати, органiзували мiжнародний архiтектурний конкурс "Child-friendly public space" спiльно з департаментом архiтектури та мiстобудування, а також платформою "Тепле мiсто" й, звичайно ж, ГО "Мами Прикарпаття".

Наша органiзацiя його зреалiзовувала. Нас пiдтримувала компанiя IТ-Конектiвiтi й "Тайко Електронiкс". Тодi у них був завод у Микитинцях. Частково вони видiлили фiнансування й також цей проєкт пiдтримувала мiська та обласна ради", - розповiдає жiнка.

Лiдерка органiзацiї дiлиться, що кошти, яких не вистачало, донатили самi батьки.

"Нам не вистачало невеликої суми й батьки в цьому допомогли. Тодi донати складали вiд 50 й до 8 000 гривень. Хто скiльки мiг й таким чином зреалiзували.

Я вважаю, що це унiкальний проєкт. До нас приїжджали й львiв'яни, телефонували менi, розпитували й вже пiсля Iвано-Франкiвська зреалiзовували такi проєкти в себе", - продовжує очiльниця громадської органiзацiї.

Мар'яна Вершинiна наголошує, що мами Прикарпаття надалi продовжують працювати в цьому напрямку.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka