Квадроциклами через кордон: в такий спосіб на Верховинщині перевозили ухилянтів

07.09.2023 18:43   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


СБУ блокувала канал незаконного виїзду за кордон, яким ухилянтiв перевозили квадроциклами через Карпати. Ухилянтiв переправляли на квадроциклах поза пунктами пропуску у лiсистiй мiсцевостi Карпатських гiр.

Коштувала така «послуга» 4 тисячi доларiв з одного чоловiка, iнформує пресслужба УСБУ в Iвано-Франкiвськiй областi.

На Прикарпатті ухилянтів переправляли через кордон на квадроциклах

СБУ встановила, що до органiзацiї злочину причетний 28-рiчний мешканець Надвiрнянського району. Вiн пiдшукував клiєнтiв та органiзовував перетин ними кордону. СБУ задокументувала отримання органiзатором 1 тисячi доларiв вiд вiйськовозобов’язаного як частини оплати за сприяння у виїздi за кордон.

На допомогу собi вiн залучив провiдника, який безпосередньо займався перевезенням вiйськовозобов’язаних чоловiкiв.

Вiйськова контррозвiдка СБУ затримала провiдника та трьох ухилянтiв поблизу гiрського села Гринява неподалiк кордону з Румунiєю. У фiгуранта вилучили квадроцикл та 4400 доларiв авансу, отриманого за послуги з перевезення вiйськовозобов’язаних.

Одночасно з цим вiдбулося затримання органiзатора злочину. У нього вилучили кошти, отриманi за незаконнi «послуги», та оголосили про пiдозру за ч. 3 ст. 332 Кримiнального кодексу України.

Також планується повiдомлення про пiдозру в незаконному переправленнi осiб через державний кордон України перевiзнику та проводиться розшук ще одного спiльника.

На Верховинщині ухилянтів перевозили через кордон квадроциклами 2

Фiгурантам загрожує позбавлення волi на строк вiд 7 до 9 рокiв з конфiскацiєю майна.

Вiйськова контррозвiдка вживає заходiв для встановлення вiйськовослужбовцiв прикордонного загону, якi «закривали очi» на переправлення чоловiкiв через кордон поза межами пунктiв пропуску.

Викриття та блокування незаконної дiяльностi проводить Департамент вiйськової контррозвiдки СБУ спiльно зi слiдчими Надвiрнянського РВП ГУ НП в Iвано-Франкiвськiй областi.

Процесуальне керiвництво здiйснює Надвiрнянська окружна прокуратура Iвано-Франкiвської областi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs