Розробили та оприлюднили графіки можливих обмежень та вимкнень світла на 2023-2024 роки

01.09.2023 21:44   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Енергетики розробили графiки можливих обмежень та вимкнень свiтла на 2023-2024 рр. Новi графiки набирають чинностi з 1 жовтня 2023 року та будуть дiйсними до 30 вересня 2024 року включно. Знайти їх можна на сайтi Обленерго в Додатку №5 (головна сторiнка сайту – «Укласти договiр» – «Укладення договору про надання послуг з розподiлу електричної енергiї для юридичного (побутового) споживача»).

“Рiшення про запровадження графiкiв приймає НЕК «УКРЕНЕРГО» за погодження профiльного мiнiстерства та доводить до обов’язкового виконання для всiх енергокомпанiй. У разi введення графiкiв користувачiв буде повiдомлено заздалегiдь”, – повiдомили в “Прикарпаттяобленерго”.

Графiки обмеження споживання електричної потужностi (ГОП) та графiки обмеження споживання електричної енергiї (ГОЕ), графiки аварiйного вiдключення споживачiв електричної енергiї (ГАВ), автоматичне частотне розвантаження (АЧР) були розробленi АТ «Прикарпаттяобленерго» та погодженi у Регiональному диспетчерському центрi Захiдного регiону НЕК «УКРЕНЕРГО» та Iвано-Франкiвською Обласною вiйськовою адмiнiстрацiєю.

Такi графiки вводилися минулого року пiсля обстрiлiв критичної iнфраструктури з боку рф. Якщо ворог знову розпочне атаки на українськi об’єкти енергетики, внаслiдок чого виникне дефiцит в енергосистемi, тодi графiки будуть застосованi.

“АТ «Прикарпаттяобленерго» звертається до установ, пiдприємств та органiзацiй: на випадок вимкнення електропостачання необхiдно виконати комплекс заходiв щодо забезпечення встановлених режимiв електроспоживання (визначення струмоприймачiв, якi пiдлягатимуть обмеженню i вiдключенню, осiб, вiдповiдальних за виконання встановлених режимiв, порядку оповiщення персоналу), а також розробити органiзацiйно-технiчнi заходи з безаварiйної зупинки окремих виробництв та використання власних резервних джерел живлення”, – йдеться в повiдомленнi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs