Прикарпатець привласнив понад 100 тисяч гривень, які призначалися на виплату зарплати освітянам

28.08.2023 20:24   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Злочинну дiяльнiсть фiгуранта задокументували тисменицькi полiцейськi спiльно з спiвробiтниками кiберполiцiї в областi. Процесуальне керiвництво у справi здiйснює Iвано-Франкiвська окружна прокуратура.

В ходi досудового розслiдування встановлено, що 32-рiчний мешканець району протягом 2022-2023 рокiв шляхом манiпуляцiй в електроннiй системi дистанцiйного обслуговування клiєнтiв одного з банкiв проводив незаконнi фiнансовi операцiї одного iз навчальних закладiв областi, iнформує пресслужба полiцiї.

Пiдозрюваний, увiйшовши в довiру до керiвника навчального закладу, отримав ключ з електронним цифровим пiдписом та iдентифiкатором доступу до системи дистанцiйного банкiвського обслуговування клiєнтiв. Опiсля фiгурант формував електроннi документи на переказ та вносив завiдомо неправдивi данi про нарахування собi заробiтної плати, хоча жодного стосунку до освiтнього закладу не мав.

В результатi шахрайських дiй зловмисник незаконно заволодiв бюджетними коштами навчального закладу на суму понад 100 тисяч гривень, якi призначалися для виплати заробiтної плати працiвникам.

Фiгуранту повiдомлено про пiдозру за ч. 3 ст. 190 (Шахрайство), ч. 1, 2 ст. 200 (Незаконнi дiї з документами на переказ, платiжними картками та iншими засобами доступу до банкiвських рахункiв, електронними грошима, обладнанням для їх виготовлення) та ст. 209 (Легалiзацiя (вiдмивання) доходiв, одержаних злочинним шляхом) Кримiнального кодексу України.

За вчинене чоловiковi загрожує до восьми рокiв позбавлення волi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs