Прикарпатці постачали наркотики в СІЗО під виглядом мандаринів

26.08.2023 10:37   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

На Прикарпаттi викрили злочинну групу, яка керувала наркотрафiком у СIЗО. Повiдомляє Iнформатор з посиланням на Департамент стратегiчних розслiдувань Нацiональної полiцiї України.

Наркотики до СIЗО постачав 38-рiчний чоловiк, так званий “смотрящий за общаком”. Бiльшiсть злочинцiв вже були засудженi за зберiгання та розповсюдження наркотикiв i майновi злочини.

Виконавцi на волi маскували наркотики у товарах загального вжитку та приносили до СIЗО як передачi засудженим. Пiсля отримання пакункiв учасники злочинної групи розповсюджували їх серед утриманцiв.

Протягом квiтня-липня цього року правоохоронцi задокументували 7 епiзодiв передачi наркотикiв до слiдчого iзолятора, зокрема, у мандаринах. У продуктах харчування знайшли бупренорфiн, що викликає опiоїдну залежнiсть.

Полiцейськi спiльно iз працiвниками УСБУ в Iвано-Франкiвськiй областi, оперативниками виправної установи та за силової пiдтримки спецпризначенцiв обласної полiцiї провели 5 санкцiонованих обшукiв у камерах СIЗО та за мiсцем проживання iнших фiгурантiв. Вилучили наркотики (“солi”, “ксанекс”, “марки”) та саморобнi пристрої для їх вживання, шприци з рiдиною, таблетки бупренорфiну, мобiльнi телефони, банкiвськi карти, а також “чорновi” записи.

За процесуального керiвництва прокуратури Iвано-Франкiвської областi чотирьом людям — спiворганiзаторам злочинної дiяльностi й основним виконавцям — повiдомили про пiдозру за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберiгання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобiв, психотропних речовин або їх аналогiв) Кримiнального кодексу України з квалiфiкуючою ознакою «вчинене органiзованою групою».

Двох виконавцiв правоохоронцi затримали у порядку статтi 208 Кримiнального процесуального кодексу України, судом їм обрано запобiжнi заходи у виглядi тримання пiд вартою без права внесення застави. За незаконне придбання та збут заборонених речовин органiзатору каналу постачання наркотикiв та ще одному фiгуранту планується оголошення пiдозри найближчим часом.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator