Туристи травмувалися в горах - їм надавали допомогу рятувальники Прикарпаття

25.08.2023 19:35   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Рятувальники надали допомогу травмованим туристам в горах. Про це повiдомило Головне управлiння ДСНС України в Iвано-Франкiвськiй областi, передає Фiртка

Вчора ввечерi гiрських рятувальникiв двiчi залучали для надавання допомоги людям, якi отримали травми пiд час мандрiвок в гiрськiй мiсцевостi.

null
Фото з мережі Інтернет

Так, 24 серпня о 21:05 год до Служби порятунку зателефонував житель Сумської областi та повiдомив про те, що пiд час руху по гiрськiй мiсцевостi у складi групи туристiв, вiн отримав травму нижньої кiнцiвки та потребує допомоги рятувальникiв. Подiя трапилась поблизу гори Вухатий Камiнь Верховинського району.

Рятувальники гiрського пошуково-рятувального вiддiлення Явiрник та поста Пiп Iван, надали домедичну допомогу травмованому 18-рiчному чоловiку та надалi за допомогою багатофункцiональних носилок транспортували до пункту базування рятувального поста Пiп Iван.

А також, о 21:10 на лiнiю 101 зателефонував турист з Вiнницької областi та повiдомив, що через травму не може самостiйно продовжити рух, тому потребує допомоги рятувальникiв. Чоловiк повiдомив, що травмувався пiд час руху на гiрському маршрутi гори Круглий Явiрник.

"Для проведення пошуково-рятувальних робiт були направленi рятувальники з пошуково-рятувального вiддiлення мiста Яремче, якi прибувши до потерпiлого надали домедичну допомогу та транспортували до проїжджої частини автодороги, де передали працiвникам екстреної медичної допомоги", - зазначено у дописi.

Рятувальники вкотре нагадують громадянам про те, що необхiдно вiдповiдально ставитися до туристичних походiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka