Правоохоронці викрили схему фіктивного зарахування на військову службу футболістів місцевого професійного клубу в Івано-Франківську

25.08.2023 17:11   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Працiвники ДБР викрили в Iвано-Франкiвську схему фiктивного зарахування на вiйськову службу до пiдроздiлiв охорони Територiальних центрiв комплектування та соцiальної пiдтримки родичiв керiвництва мiста.

«Недоторканими» стали навiть футболiсти мiсцевого професiйного клубу з Прикарпаття.

Про це пише Фiртка з посиланням на Державне бюро розслiдувань.

Бюро встановило особи деяких керiвникiв складу територiальних центрiв комплектування та соцiальної пiдтримки, якi налагодили цю протиправну схему.

«Новобранцi» отримували можливiсть фактично не проходити вiйськову службу та отримувати вiд держави грошове та матерiальне забезпечення. Деякi з них спокiйно брали участь у матчах в складi футбольного клубу з Прикарпаття.

Спiльно з Нацполiцiєю ДБР провело близько 30 обшукiв у ТЦК та СП Iвано-Франкiвської областi, обласнiй вiйськово-лiкарськiй комiсiї, а також за мiсцями проживання фiгурантiв.

Розслiдування проводиться у межах розпочатого кримiнального провадження за ч. 5 ст. 426-1 ККУ (перевищення вiйськовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинене в умовах воєнного стану).

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka