Вшанували пам'ять полеглих воїнів російсько-української війни на міському кладовищі Франківська

25.08.2023 16:11   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

День Незалежностi України в Iвано-Франкiвськiй громадi розпочали iз вшанування пам’ятi полеглих воїнiв у росiйсько-українськiй вiйнi на Алеї слави у селi Чукалiвка. На цвинтарi вiдправили панахиду та хвилиною мовчання вшанували загиблих, повiдомляє Суспiльне.

В Iвано-Франкiвськiй громадi у росiйсько-українськiй вiйнi загинули 304 вiйськовi. Наразi ще 56 бiйцiв вважаються зниклими безвiсти. На кладовищi в Чукалiвцi є 150 могил полеглих воїнiв.

Вiддати шану загиблим воїнам прийшли влада, духовенство, родини бiйцiв та небайдужi мiстяни.

Надiя Стахiв, матiр полеглого 18-рiчного захисника Тараса Стахiва, каже: син був уособленням незалежностi. Вiн загинув, не доживши три днi до свого 19-рiччя.

“Тарас i є незалежнiсть. Син народився у 2004-му, у рiк Помаранчевої революцiї. Зростав у часи Революцiї гiдностi та початку АТО. I коли почалося повномасштабне вторгнення, не задумуючись, вирiшив стати на захист нашої України. Для нього незалежнiсть — це воля, це є любов до рiдної країни, це є майбутнє нас, батькiв, його друзiв, яких вiн дуже сильно любив”, — каже матiр Надiя.

На вшанування прийшли батьки полеглого воїна Василя Гуцуляка – Марiя та Михайло Гуцуляки. Їхнiй син загинув 19 червня 2022 року на Луганщинi. Воїн боронив Україну у складi 10 гiрсько-штурмової бригади з 2014 року.

“Вiн був дуже вмотивованою людиною. Син боронив країну ще з 2014 року. 25 лютого 2022-го вiн пiшов одразу на службу. Сказав: “Треба захищати, це — наша країна, наша держава”. Його дружина i я вiдмовляли, але вiн вiдповiв: “Нi, я пiду”. Вже на вiйнi вiн казав менi: “Я знаю, чому я тут. Ми захищаємо державу”, — каже матiр Марiя.

Змалку син виховувався у патрiотичному дусi, говорить батько Михайло. Разом з двома синами вiн об’їздив чимало iсторичних мiсць України.

В Івано-Франківській громаді вшанували пам'ять полеглих воїнів у російсько-українській війні

“Мiй дiдо був у сiчових стрiльцях. А ми разом iз синами усi троє були на Майданi. Також об’їздили всi iсторичнi мiсця — у Берестечку були, у Крутах, у Суботовi. Сини знали, що треба захищати країну, вiдвiдували патрiотичну органiзацiю “Сокiл”, — каже батько Михайло.

Василь Гуцуляк — старший син у сiм’ї. Його молодший брат теж був у самооборонi в Києвi, а звiдти пiшов на вiйну, каже батько. 19 червня 2022 року родинi повiдомили про загибель сина Василя. У нього залишилися двоє дiтей — 18-рiчна донька Ангелiна та 12-рiчний син Андрiй.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs