До Дня Незалежності Дмитра Да Вінчі Коцюбайла посмертно нагородили відзнакою "Національна легенда України"

24.08.2023 14:26   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Президент Володимир Зеленський i перша ледi Олена Зеленська вручили видатним громадянам вiдзнаку “Нацiональна легенда України”.

Як повiдомляє Укрiнформ, церемонiя вручення вiдбулася в Києвi.

За визначнi особистi заслуги у становленнi незалежної України i змiцненнi її державностi, захистi вiтчизни та служiннi українському народовi, вагомий внесок у розвиток нацiональної освiти, мистецтва, спорту, охорони здоров’я, а також багаторiчну плiдну громадську дiяльнiсть указом Президента вiдзнакою “Нацiональна легенда України” нагородженi:

  • молодший лейтенант, командир 1 ОМБ “Вовки Да Вiнчi” ЗСУ, Герой України Дмитро “Да Вiнчi” Коцюбайло, який 7 березня 2023 року загинув у боях за Бахмут;
  • лiкар-нейрохiрург, керiвник Центру церебральної нейрохiрургiї Днiпровської обласної клiнiчної лiкарнi iменi Iллi Мечникова Андрiй Сiрко;
  • тренерка з художньої гiмнастики, заслужений тренер України Альбiна Дерюгiна;
  • заслужений журналiст України, вiйськовий кореспондент, ведучий i сценарист Андрiй Цаплiєнко;
  • волонтерка, керiвниця українського офiсу американського фонду Leleka Foundation Iрина Гук;
  • музикант, спiвак, композитор, поет, народний артист України Тарас Петриненко;
  • волонтер, громадянин Японiї Фумiнорi Цутiко;
  • енергетик iз Краматорська, iнженер з експлуатацiї лiнiйної частини магiстрального газопроводу Володимир Летенко.

На церемонiї були присутнi Сiрко, Гук, Петриненко, Цутiко i Летенко.

null
Фото з мережі Інтернет

Зеленський привiтав учасникiв заходу iз отриманням вiдзнаки, а також iз Днем Державного Прапора України. Вiн подякував їм за дiяльнiсть задля перемоги Української держави, популяризацiю України та її iсторiї.

Нагадаємо, 14 липня 2021 року Президент Володимир Зеленський установив нову вiдзнаку “Нацiональна легенда України” для вiдзначення за визначнi особистi заслуги у становленнi незалежної України й змiцненнi державностi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs