На Франківщині суд виніс вирок ухилянту

17.08.2023 17:05   Джерело: Правда
Опубліковано : Франківський Новинар

Верховинський районний суд розглянув справу щодо місцевого мешканця, уродженця села Верхній Ясенів, про ухилення його від призову на військову службу. У чоловіка були певні хвороби і він вирішив не з’являтися до військкомату.

Деталями ділиться Інформатор, посилаючись на вирок в Єдиному реєстрі судових рішень.

Чоловік пройшов військово-лікарську комісію, за результатами якої, через хворобу був придатний до військової служби лише в підрозділах забезпечення, ТЦК та СП, установах, організаціях, навчальних закладах. Тоді йому повідомили, що у призначений день він має прибути до ТЦК, звідки мав би бути відправлений до ЗСУ для проходження військової служби.

Військовозобов’язаний без поважних на те причин не прибув до військкомату у вказаний термін, чим ухилився від призову на військову службу під час мобілізації.

У ході судового розгляду даної справи встановлено, що обвинувачений хворіє цирозом печінки та гіпертонічною хворобою, в зв’язку з чим його стан здоров’я суд визнає обставиною, що пом’якшує покарання обвинуваченого.

Верховинський суд ухвалив визнати винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 336 КК України, та призначити йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 роки.

Втім суд вирішив звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк 2 роки.

У судовому засіданні чоловік вину визнав повністю. Однак, вказав, що у призначений день він не з’явився до військкомату за станом здоров’я.

НОВИНИ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правда