У Калуші продовжують розгляд справи ексдепутата Віталія Хемича, який привласнив благодійні внески на ЗСУ

17.08.2023 15:04   Джерело: Репортер
Опубліковано : Франківський Новинар

16 серпня 2023 року у Калуському міськрайонному суді продовжили розгляд справи Віталія Хемича. Чоловіка підозрюють у привласненні благодійних внесків на підтримку Збройних сил України.

На засіданні допитали ще п’ятьох потерпілих, які перерахували Віталію Хемичу гроші на придбання військового спорядження, повідомляє кореспондентка Суспільного із залу суду.

Потерпілі Наталія Струбіцька, Софія Ханькова, Ірина Гаряча, Катерина Осаульчук та Ярослав Плотніцький розповідають, що перерахували Віталію Хемичу сотні тисяч гривень для придбання приладу нічного бачення, автівки, квадрокоптерів та навушників для українських військовослужбовців. За їхніми словами, перелічений товар так і не придбали.

Хемич обманював і не знати як використовував мої гроші. Чоловік — військовий, був на завданні і йому був потрібен прилад. Я місяць писала Віталію. Хочу, щоб він сидів за ґратами, — каже Наталія Струбіцька.

Інша потерпіла Софія Ханькова підтримує Наталію Струбіцьку.

Йому має бути найбільша, яка тільки можлива, міра покарання. Ця людина не заслуговує жити звичайним життям, бо через нього не одне життя було втрачене на війні, — говорить Софія Ханькова.

За словами судді Олександра Кардаша, наступне засідання відбудеться у форматі судових дебатів. На цьому, каже він, розгляд кримінального провадження завершиться.

Нагадаємо, 19 вересня Калуська прокуратура повідомила про підозру калушанину, який привласнив понад 1 млн грн благодійних внесків на підтримку Збройних сил України.

Підозрюваний Віталій Хемич є сином підприємця та ексдепутата Калуської міської ради Ігоря Хемича. Після того, як обдурені люди почали поширювати інформацію про шахрая, що прикидався волонтером, Хемич опублікував відеозвернення у Facebook, в якому зізнався, що є залежним від азартних ігор. Також чоловік попросив вибачення у тих, в кого виманив гроші.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Репортер