Притула показав дрони українського виробництва, якими атакують Москву

15.08.2023 08:56   Джерело: Конкурент
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Волонтер Сергій Притула показав вітчизняні дрони-камікадзе «Бобер», що неодноразово були помічені при атаках на Москву.

Про це пише Мілітарний.

«Ми гадки не маємо що ж може літати у Москву! Та запевняємо, що ви, хто донатив на помсту, тут гарантовано не причетні», – сказав Притула.

На відео було показано три дрони, що, судячи з слів волонтера, могли атакувати Москву 30 липня.

«Мілітарний» повідомляв, що один з безпілотників уразив 10 поверх комплексу офісних будівель «IQ-квартал», де розміщувалися офіси Міністерства цифрового розвитку.

null

До цього дрони були помічені в атаці 24 липня де була пошкоджена будівля, що в OSINT-спільноті пізніше була ідентифікована як ймовірно один з об’єктів ГУ ГШ.

Крім того, за участю «Бобрів» 30 травня відбулася масова атака на столицю ворога, за повідомленнями росіян, тоді на Москву летіло близько 25 БПЛА.

У своєму Instagram Сергій Притула зазначив, що вартість одного дрону становить близько 4 мільйонів гривень (108 тисяч доларів).

Він додав, що для Сил оборони України за кошт Благодійного фонду Сергія Притули було закуплено 50 таких дронів на суму 200 мільйонів гривень.

Крім того, була озвучена дальність польоту дронів, що становить 1000 кілометрів.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Конкурент