На Тисмениччині чоловік загинув від струму: намагався повернути світло в оселю

11.08.2023 19:11   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

Житель Тисменицької мiської громади загинув вiд струму, намагаючись власноруч повернути електропостачання до своєї оселi.

“Чоловiк приставив до свого будинку драбину та з дерев’яною палкою пiднявся до кронштейна однофазного вводу. Вiн хотiв вiдновити контакт на фазному проводi, але драбина, на якiй був прикарпатець, посунулась.

Падаючи, чоловiк зачепив рукою фазний провiд, через що останнiй обiрвався та уразив струмом потерпiлого. Оскiльки прикарпатець проживав сам, своєчасної допомоги вiн не мiг отримати, внаслiдок чого – помер”, – йдеться у повiдомленнi Прикарпаттяобленерго.

Енергетики наголошують, за вiдсутностi свiтла:

  • перевiрити, чи не є вимкнення плановим. Зробити це можна на сайтi АТ «Прикарпаттяобленерго» або в чат-ботi Viber за номером особового рахунку;
  • якщо планових робiт за вашою адресою не знайдено, зателефонуйте в кол-центр за номером 0 800 50 40 20 та повiдомте про вiдсутнiсть електропостачання;
  • якщо ви побачили обiрваний провiд, що став причиною аварiйного знеструмлення, вiдiйдiть вiд нього на вiдстань вiд 8 метрiв та поiнформуйте про це фахiвцiв обленерго.

За можливостi, здiйснюйте охорону мiсця з обiрваним проводом i не пiдпускайте до нього навколишнiх.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka