Домашнє насильство в сімʼях: до правоохоронців від прикарпатців поступило понад 4500 скарг від початку року

10.08.2023 12:57   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвськiй областi вiд початку року полiцейськi вiдреагували на 4507 звернень через домашнє насильство. Бiльшiсть цих повiдомлень поданi жiнками – 3479, чоловiками – 896, а дiтьми – 132.

В Iвано-Франкiвськiй територiальнiй громадi дiють мобiльнi групи працiвникiв полiцiї, якi виїжджають на виклики щодо домашнього насильства. Вiд початку року вони здiйснили 870 виїздiв на такi виклики в Iвано-Франкiвську. З них пiдтвердилось 381 звернення.

До адмiнiстративної̈ вiдповiдальностi за ст. 173-2 КУпАП (Вчинення домашнього насильства, невиконання термiнового заборонного припису або неповiдомлення про мiсце свого тимчасового) в областi притягнуто 2247 правопорушникiв, винесено 1919 термiнових заборонних приписiв домашнiм кривдникам та розпочато 92 кримiнальних провадження за ст. 126-1 Кримiнального кодексу України.

Полiцiя Iвано-Франкiвщини звертається до громадян з проханням не замовчувати факти домашнього насильства: “Якщо ви стали жертвою насильства або вам вiдома iнформацiя про особу, стосовно якої вчиняється домашнє насильство, – не зволiкайте, а iнформуйте полiцiю за номером 102. Це може врятувати життя!”.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs