Як українські хакери заставили росіян фінансувати «Азов»

09.08.2023 21:50   Джерело: informator
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Росiйська пропаганда зробила своє i бiльшiсть росiян пiдтримують вiйну Московiї проти України, хоча ще не так давно вони волали на кожному розi, що ми є браття i «Адiннарот». Навiть так званi «хорошiє рускiє» вiдверто спiвчувають «нашим мальчiкам», якi сидять в окопах на Донбасi та вбивають українських мирних мешканцiв. Але можна, як з’ясувалася, всю цю пекельну енергiю росiйських «патрiотiв» спрямувати в правильне русло. Це довели українськи хакери, якi зламали сайти росiйських волонтерiв, де збиралися пожертви на їхнє «СВО».

Представники волонтерських фондiв в рф заявляють, що їхнi сайти, через якi збиралися донати, були зламанi невiдомим хакерським угрупуванням i у формах на переказ фiнансової допомоги були замiненi реквiзити таким чином, що протягом 6 мiсяцiв усi перекази росiян йшли на рахунки «Азова».

Але цього замало. Виявилося, що деякi волонтерськi органiзацiї рф були заздалегiдь створенi проукраїнськи налаштованими громадянами i, пiд виглядом допомоги учасникам СВО, збирали кошти на український пiдроздiл «Азов» та «Росiйський добровольчий корпус», який цього року здiйснив кiлька рейдiв до Бiлгородської областi. Слiдчий комiтет РФ вже вiдкрив кримiнальне провадження за статтею КК РФ 205 ч.1 «Пособництво терористичної дiяльностi» щодо 10 громадян Росiйської Федерацiї та 2 громадян України, якi звинувачуються у фiнансуваннi терористичних воєнiзованих органiзацiй «Азов» та «РДК». Для реалiзацiї своїх планiв лояльнi до українського режиму громадяни створили низку благодiйних органiзацiй на територiї Росiйської Федерацiї та пiд виглядом волонтерiв СВО пiвроку приймали фiнансовi кошти вiд громадян РФ на криптовалютнi гаманцi українських терористичних органiзацiй. Загалом за час дiяльностi шахраям вдалося зiбрати «Азову» коштiв на понад 57 мiльйонiв рублiв.

Лишається лише одне питання: – скiльки iснує ще подiбних волонтерських фондiв, грошi з яких йдуть на купiвлю Хаймерсiв для київського режиму та дронiв, якi атакують Москву?

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: informator