Коли надворі +30° С: який напій є справжнім переможцем спраги

07.08.2023 14:24   Джерело: Голос
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Для подолання спраги в лiтню спеку головне обрати напiй, який не спонукає пити знову i знову, а натомiсть наситить освiжною i корисною вологою надовго. Справжнiм переможцем спраги є напiй, який нашi предки готували i повсякденно пили ще тисячолiття тому.

Коли стовпчик термометра впевнено перетинає +30° С, наш органiзм часто посилає єдиний сигнал: «Хочу пити». Бажання швидше втамувати спрагу нерiдко грає з нами злий жарт: однаково що пити, аби прохолодне. Тут у боротьбi зi спрагою нас i пiдстерiгає небезпека випити те, що насправдi стимулює жагу пити, а не вгамовує її.

А от справжнiм переможцем спраги є напiй, який здобув i пiдтвердив цю славу впродовж столiть, – квас натурального бродiння. Саме цей напiй найчастiше брали з собою в поле нашi предки в час жнивної спеки. Українцi ще тисячолiття тому зробили його щоденним напоєм, бо знали, що пiсля квасу довго не хочеться пити.

Нинi квас можна купити в крамницях, але слiд бути особливо уважним, бо справжнiм переможцем спраги є лише натуральний квас. На його етикетцi обов’язково має бути напис: «Напiй бродiння». Такий є у квасу “Домашнiй” виробництва тернопiльської пивоварнi «Опiлля». Живий квас «Опiлля» – це стовiдсотково натуральний продукт без жодних ароматизаторiв чи iншої «хiмiї». Для виробництва «Домашнього» пивоварня використовує лише передбаченi традицiйною українською рецептурою натуральнi вiтчизнянi складники житнього квасу. Це питна вода, дрiжджi, цукор та квасне сусло, зроблене з житнього борошна i пророщених зерен ячменю i жита. Надмiр цукру гальмує процес бродiння, тому в натуральному квасi «Домашнiй» його у 2,5 раза менше, як у газованих солодких водах.

Живий квас «Домашнiй» зроблений шляхом натурального бродiння за вiдродженою «Опiллям» давньою українською традицiєю. Саме натуральне бродiння перетворює користь пророслого зерна i чистої артезiанської води на смачний i живлющий напiй, багатий природними корисними речовинами. Звiдси й здатнiсть квасу «Домашнiй Опiлля» надавати сил у спеку. А ще в процесi натурального бродiння природно утворюються оцтова i молочна кислоти, невелика кiлькiсть яких i забезпечує неперевершену властивiсть квасу «Домашнiй» перемагати спрагу.

Тому коли надворi +30° С, очевидно, що обрати варто напiй, який надовго насичує органiзм освiжною i корисною вологою та є справжнiм переможцем спраги – квас натурального бродiння «Домашнiй» вiд «Опiлля».

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Голос