Глава УГКЦ очолив патріаршу прощу у Крилосі

Тисячі парафіян очікували Блаженнішого Святослава.

06.08.2023 13:34   Джерело: Галицький коресопндент
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук у неділю, 6 серпня, прибув на Прикарпаття, де у рамках XI Всеукраїнської Патріаршої прощі до Крилоса очолює Архієрейську Божественну Літургію з нагоди величного ювілею — 1125-річчя від заснування княжого Галича — одного з найдавніших міст України.

З самого ранку чисельно зібрані парафіяни, які зійшлись з різних куточків України, перебували в очікуванні приїзду Патріарха Святослава, Отця і Глави Української Греко-Католицької Церкви.

«Вітаю Вас від імені Івано-Франківської обласної ради на прикарпатській землі в рік святкування ювілею княжого міста Галича. Дякуємо Вам за Ваші молитви, і просимо Ваших молитов за перемогу, справедливий український мир, благодать та спокій на нашій землі. Дай Боже Вам Многая літ життя для шляхетного пастирського служіння», — звернувся Олександр Сич, голова Івано-Франківської обласної ради.

Далі Світлана Онищук, голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації, подякувала Блаженннішому Святославу й Українській Греко-Католицькій Церкві за те, що вони спрямовують всі свої зусилля задля нашої перемоги:

«Шануємо Вас, любимо Вас і дякуємо за все добро. Просимо Господа Бога, щоб сторицею віддячив Вам за все, що Ви робите для рідної України й для кожного з нас».

Відтак Главу УГКЦ привітав Олег Кантор, міський голова Галича, який привітав Патріарха Святослава на славетній прикарпатській землі та подякував за особливу увагу до міста Галич.

 

Від імені іванофранківців Предстоятеля УГКЦ привітав міський голова обласного центру Руслан Марцінків:

«Хочу подякувати за молитву та Божу опіку. Сьогодні дякую від всіх жителів нашого міста за те, що Ви тут, у княжому Галичі. Молимося за перемогу України».

Опісля представників влади Блаженнішого Святослава привітала місцева молодь.

Відтак настоятель храму Успіння Пресвятої Богородиці, о. Ярослав Жолоб, привітав Главу Церкви у славному осідку єпископів та митрополитів нашої Церкви та запросив очолити урочисті моління.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький коресопндент